Kanta-Häme

Kaurialan vanhan koulun irtaimiston huutokauppaus alkoi

Kaurialan purettavan koulun kalustoa on ryhdytty myymään nettihuutokaupassa. Tavaroita voi huutaa Huutokauppa.com-sivustolla juhannusaattoon 22.6. asti. Uusiokäyttöön myydään vain kovapintaisia esineitä, kuten laatikostoja, valaisimia ja käsityöopetuksessa käytettyjä työkoneita, jotka ovat helposti puhdistettavissa.

Hämeenlinnan kaupunki järjesti perjantaipäivällä myytävien tavaroiden näytön vanhalla Kaurialan koululla. Paikan päällä kävi kymmenkunta katselijaa mukaan lukien Tele-Honkanen oy:n toimitusjohtaja Jouni Honkanen, joka oli harrastustensa puolesta kiinnostunut erityisesti teknisen työn laitteistosta.

– Minulla ei ole nyt käynnissä mitään varsinaista projektia, mutta metalli- ja puutyökoneet kiinnostaisivat ensisijaisesti. Myytävät koneet ovat hyvässä kunnossa ja lähellä ammattitason laitteita, joilla on aika iso sähkön tarve kotitalouskäyttöön, hän pohti.

Tele-Honkanen on ollut huoltamassa Kaurialan vanhan koulun telejärjestelmiä koulun viimeisessä peruskorjausvaiheessa, joten käsityöluokat ja niiden välineet ovat tulleet Honkaselle tutuiksi jo silloin. Hänen mukaansa työkoneet eivät välttämättä täytä enää kaikkia nykypäivän työsuojeluvaatimuksia, mutta ne sopivat vielä harrastekäyttöön varsin hyvin.

Honkanen ei murehdi sitä, että laitteistoa myydään nimenomaan sisäilmaongelmien vuoksi purkutuomion saaneesta rakennuksesta.

– Olen sitä mieltä, että tällaiset kovat täysmetalliset laitteet saadaan käyttökelpoisiksi hyvin pienellä pintapuhdistuksella.

Nettihuutokaupan myynti-ilmoituksissa kerrotaan, että myytävä irtaimisto on peräisin nimenomaan sisäilmaongelmaisesta rakennuksesta. Myyjä ei vastaa kalusteista luovutuksen jälkeen, ja niiden puhdistusvastuukin jää ostajalle.

Kaurialan koulun kalusteita myydään Hämeenlinnan kaupungin ja Hamkin yhteistyöprojektina, jonka tarkoituksena on parantaa purettavien rakennusten irtaimiston kierrätysarvoa.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic