Kanta-Häme

Kaurialan yläkoululle tunkeuduttiin – seurauksena järjetön sotku

Purkutuomion saaneella Kaurialan yläkoululla kävi perjantaiaamuyön aikana kutsumattomia vieraita, jotka jättivät jälkeensä todellisen hävityksen kauhistuksen.

Rakennuksen kaikista kerroksista on järjestelmällisesti särjetty lasiovia ja ikkunoita, hajotettu valaisimia, huonekaluja ja pesualtaita sekä levitelty pitkin pituuttaan pienempiä koulutavaroita.

Kaupungin tilapalveluiden rakennustekninen asiantuntija Jouni Leivo kertoo, että koululla kävi aamusella myös poliisi, mutta tekijät olivat ehtineet poistua paikalta ennen virkavallan saapumista.

– Täällä on käyty pariin kertaan aiemminkin, mutta tänä aamuna joku on purkanut aggressioitaan oikein huolella, Leivo toteaa.

Hänen mukaansa osa yläkoulun päärakennuksen kovapintaisesta irtaimistosta oli tarkoitus tarjota uusiokäyttöön samaan tapaan kuin koulun niin sanotulta matalalta puolelta huutokaupatut puu- ja metallityökoneet. Nyt tiloista on vaikea löytää yhtään ehjää esinettä.

– Koulu tavaroineen on edelleen kaupungin omaisuutta. Vahingonteot vaikuttavat tietysti rakennuksen purkukustannuksiin, sillä esimerkiksi rikkinäisiä laseja on vaarallisempi ja kalliimpi purkaa kuin ehjiä.

Leivo painottaa, että koulussa on nyt hyvin vaarallista liikkua. Lattiat ovat kauttaaltaan täynnä lasinsiruja ja muita teräviä esineitä, minkä lisäksi johdoistaan roikkuvat valaisimet aiheuttavat sähköisku- ja tulipaloriskin.

– Tyhjillään olevia tiloja on käytetty aiemmin esimerkiksi poliisikoirien harjoittamiseen, mutta enää tänne ei voi tulla, kun lattiat ovat täynnä lasinsiruja, hän harmittelee.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic