Kanta-Häme

Kauriinmaalle kaksikymmentä uutta omakotitonttia

Janakkalan kaavoitussuunnitelmat menevät Turengissa osittain uusiksi. Kunta ei alakaan vielä kaavoittaa Moision aluetta, mutta sen sijaan uusia tontteja saadaan Kauriinmaan eteläosaan.

Muutos johtuu siitä, että kunta osti keväällä maa-alueen Kauriinmaan eteläosasta.

– Sijainniltaan tämä uusi alue ja Moisio ovat yhtä hyviä. Kauriinmaan eteläosa toteutetaan tässä vaiheessa, koska se täydentää Kauriinmaan alueen valmiiksi, kaavoitusarkkitehti Leena Turkka selvittää.

Kauriinmaan eteläosan alue rajoittuu lännessä Kauriinmaantiehen ja pohjoisessa Leipiönniementiehen. Alueen pohjoispuolella sijaitsee Tukkikaarteen asuntokortteli, etelässä on peltoa.

Alueen kaavaluonnokseen on sijoitettu kaksikymmentä uutta omakotitonttia.

Tekninen lautakunta hyväksyi kaavoitushankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä kaavaluonnoksen tiistaina.

Kaavaluonnoksen jälkeen tehdään kaavaehdotus, joka on tarkoitus saada nähtäville joulukuussa. Tavoitteena on, että valtuusto saa uuden kaavan hyväksyttäväkseen ensi helmikuussa.

Moision alueen kaavoittaminen sen sijaan siirtyy tulevaisuuteen. Alue sijaitsee Kauriinmaasta jonkin verran etelään, Kyterin ja Kauriinmaan välissä.

– Kaavoittamisen järjestys Turengissa on sellainen, että tässä vaiheessa kaavoitetaan Ilveslinnaa ja Kauriinmaan eteläosaa. Sen jälkeen on vuorossa Kyteri kakkonen ja vasta sitten Moisio, Turkka sanoo. HÄSA

 

 

 

Päivän lehti

3.4.2020