Kanta-Häme

Kavaljeeri avataan kesäkahvilaksi

Hämeenlinna

– Mietin jo vuosia sitten, miksi Kavaljeerin ovia ei ole avattu kaikille. Tuolloin olin Aulangolla asiakkaana, joulukuussa Aulangon hotellin johtajana aloittanut Katja Meijer sanoo.

Hotellin vieressä oleva maalaisromanttinen puurakennus Kavaljeeri on peräisin 1800-luvun lopulta. Se on toiminut muun muassa taiteilija Juhani Palmun galleriana.

Eversti Hugo Standerskjöld rakennutti sen alun perin vierastaloksi, jota on remontoitu ja peruskorjattu 2000-luvulla.

Kavaljeeria on saanut viime vuosina vuokrata vain yksityisjuhliin. Juhlatilan vuokraus jatkuu, mutta kevään aikana tiloihin avautuu myös kesäkahvila.

KAHVILAKÄYTTÖ ei vaadi isoja investointeja, sillä Meijerin mukaan rakennuksen pääpuitteet ovat kunnossa.

– Se vaatii lähinnä pientä fiksausta eli siivoamista sekä myyntitiskien ja vitriinien asennusta. Siinä on jo terassi, joka voisi olla avoinna syyskuuhun saakka.

Tuotteistus on hiottu jo aika pitkälle.

– Tarjonnaksi on suunniteltu kahvin ja limun ohessa myös makeaa ja suolaista purtavaa sekä mietoja alkoholijuomia. Tuhdimpaa syötävää saa sitten hotellin terassilta.

TAVOITTEENA ON, että Kavaljeerin ovet aukeavat toukokuun puolessa välissä. Samaan aikaan, kun viereen valmistuu köysiseikkailupuisto Hugo Park.

– Kahvila on avoinna niinä päivinä, jolloin sitä ei ole varattu juhlia varten. Juhlia on varattu tiloihin lähinnä viikonloppuisin.

Aukioloaikoja ei ole lyöty lukkoon vielä.

– Kavaljeeri on sidoksissa seikkailupuiston aukioloaikoihin.

Meijer on toiveikas, että kaupunkilaiset löytävät kavaljeerin palvelut rantareitin varrelta.

– Sinne voi pysähtyä vaikka jätskille tai päiväviinille. Uskon ja odotan, että seikkailupuisto palvelee paitsi koulujen luokkaretkeläisiä, myös aikuisia ihmisiä vaikka tyky-päivien merkeissä.

SEIKKAILUPUISTO Hugo Parkin köysiradan rakennustyöt alkavat olla loppusuoralla. Suunnittelutyöt alkoivat jo viime syksynä.

Varsinaiset rakennuspuuhat alkoivat tiistaina, kun Aulangolle päräytti kaksi rekka-autoa täynnä saksalaista lehtikuusta ja metallitavaraa noin 15 000 kilon edestä.

– Viikon päästä rata on valmis, jonka jälkeen alkaa sen testaus ja henkilökunnan koulutus. Jos on kelejä, niin sen voisi periaatteessa avata jo vappuna, Teemu Kukko kertoo.

Kukko on Aulangon seikkailupuisto Hugo oy:n hämeenlinnalainen ja yksi kolmesta osakkaasta.

– Rata on yli kilometrin mittainen. Se on mahdollisuus selvittää monella eri tapaa. Puiden väliin pujotettavia köysiä, eli obstaakkeleita, on yhteensä 70. Korkein kohta kohoaa 18 metriin, josta voi leiskauttaa Tarzan-hypyn benji-tyyliin, Kukko naurahtaa.

Kesäksi seikkailupuiston ohjaajiksi palkataan Hämeenlinnan Paukun tyttöjä.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic