Kanta-Häme

Kävelykatu Reskalle yrityskenttää yhdistävä toimitila Parkki

Business Park tarjoaa paitsi toimitiloja myös yrityspalveluja ja yhteistyömahdollisuuksia.
Parkki Business Parkille remontoidaan parhaillaan noin tuhannen neliön toimitiloja kävelykatu Reskalle tiloihin, joissa ennen toimivat ravintola-kahvila Mikaela's Room, Suomalainen Kirjakauppa ja alakerrassa Kenkä-Oscar. Kuva: Pekka Rautiainen
Parkki Business Parkille remontoidaan parhaillaan noin tuhannen neliön toimitiloja kävelykatu Reskalle tiloihin, joissa ennen toimivat ravintola-kahvila Mikaela's Room, Suomalainen Kirjakauppa ja alakerrassa Kenkä-Oscar. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Kävelykatu Reskalle avautuu maaliskuussa 2020 yrityksille ja niiden sidosryhmille nykyaikainen toimitila, joka kokoaa saman katon alle paitsi yksityisen myös julkisen sektorin toimijoita.

Parkki tarjoaa paitsi työtilat, myös työyhteisön ja yhteistyömahdollisuudet. Asiakkaalle palveluja, kuten koulutusta, sparrausta, neuvontaa, innovaatiotyöpajoja ja verkostoitumista, tuottavat yhteistyössä yritys- ja elinkeinoelämän, oppilaitosten, kaupungin ja elinkeinoyhtiön toimijat.

– Parkki on yrittäjyyden ja uuden luomisen keskittymä, eli juuri sitä, mitä meidän pitää saada aikaan yhteistyössä muiden kanssa, jotta Hämeenlinnan elinkeinoelämä menisi eteenpäin, sanoo Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehitys oy:n toimitusjohtaja Kari Saarinen.

Aiesopimuksia eri toimijoiden kanssa on jo tehty, mutta osapuolia ei vielä julkisteta. Tavoitteena on saada tiloihin 50 yritystä ja toimijaa.

Pankinjohtaja Risto Salminen OP Etelä-Hämeestä (vas.) ja Linnan Kehitys oy:n yritys- ja yhteysmanageri Marko Ahtiainen kertovat, että entisen Kauppakeskus Optellin tiloihin, joissa muun muassa Suomalainen Kirjakauppakin aiemmin toimi, on tulossa uudelle Parkille noin tuhannen neliön tilat.

 

Parkki Business Parkia rakennetaan parhaillaan kaupungin ydinkeskustan kakkoskortteliin OP Etelä-Hämeen omistaman talo-osakeyhtiö Keskiön tiloihin.

Kyseessä ovat yhteensä noin tuhannen neliön tilat Raatihuoneenkadun ja Kasarmikadun kulmassa olevassa kiinteistössä. Tiloissa ovat aiemmin toimineet kahvila-ravintola Mikaela’s Room, Suomalainen Kirjakauppa ja alakerrassa Kenkä-Oscar.

Linnan Kehitys oy on vuokrannut tilat pankilta. Linnan Kehityksen lisäksi toimitiloja vuokraa eteenpäin ja yhteistyömuotoja tarjoaa yritysyhteisö Crazy Town, joka muuttaa Verkatehtaalta Parkkiin sen valmistuttua.

– Tällä konseptilla on erinomaiset kehittymismahdollisuudet. Hämeenlinnan sijainti pääradan varrella on loistava. Tavoitteena on saada myös isojen yritysten etätyöntekijöitä Parkkiin, toteaa Crazy Townin toimitusjohtaja Mikko Markkanen.

 

OP Etelä-Häme investoi tilojen remonttiin noin 1,25 miljoonaa euroa ilman alvia.

– Haluamme omalta osaltamme olla varmistamassa, että kaupungin väestökehitys menisi oikeaan suuntaan eli ylöspäin ja opiskelemaan lähteneet nuoret palaisivat valmistumisen jälkeen takaisin, OP Etelä-Hämeen toimitusjohtaja Mika Helin perustelee.

– Tänne palaamiseen pitää kuitenkin olla syitä: pitää olla hyvä elämisen ympäristö, tapahtumia ja mielekästä työtä sekä moderni ympäristö työn tekemiseen. Siihen Parkki-hanke on vastaamassa, hän lisää. HÄSA

Lue myös: OP Etelä-Häme remontoi pääkonttoriaan Reskalla

Juttu on päivitetty kauttaaltaan 4.9.2019 klo 15.40 ja lisätty toinen valokuva. Kello 16.50 lisätty lause: Tavoitteena on saada tiloihin 50 yritystä ja toimijaa.

Päivän lehti

18.1.2020