Kanta-Häme

Kaveriporukka asettaa golfin pukukoodin koetukselle kerran kesässä

Kaikkien lajien parista löytyy kaveriporukoiden järjestämiä tapahtumia, jotka ovat vuosien mittaan kasvaneet ainakin osallistujiensa keskuudessa mittakaavaan ”legendaarinen”.

Lauantaina Linna Golfin viheriöillä pelattiin Kossu Scramble, jonka maine on kiirinyt täkäläistä tiilaaksoa laajemminkin harrastajapiireihin. Kilpailun voittajaa saattoi jopa veikata ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön listoilla.

Tapahtuman osallistujat ovat jo 12 vuoden ajan herättäneet paikallisten golffareiden huomion mitä hätkähdyttävimmillä asukokonaisuuksilla. Tänä vuonna Kossu Scramble marssitti Linna Golfin viheriöille 36 pelaajaa, jotka olivat pukeutuneet teeman ”väritys” mukaisesti.

– Periaatteessa kunnioitamme golfin etikettiä, mutta yhtenä päivänä voi vapautua kahleista ja muistuttaa, ettei golf ole aivan maineensa veroisen takakireä laji. Kenellekään ei kuitenkaan tarkoituksella pyllistellä, tapahtuman vakiopelaajiin ja järjestäjiin kuuluva Karri Salo kertoo.

Vuosien varrella Kossu Scramble on päästänyt osallistujiensa mielikuvituksen valloilleen siinä määrin, että kerran kilpailun herättämä paheksunta löysi tiensä myös Hämeen Sanomien mielipidepalstalle. Salo sanoo kohun saaneen onnellisen lopun.

– Se oli Turkki-teema. Erään kilpailuparin punaisia uikkareita ei katsottu hyvällä. Saimme kuitenkin välikohtauksen setvittyä golfklubin kanssa, eikä porttikieltoakaan tullut, Salo nauraa.

Salon mukaan mieleenpainuva kokonaisuus oli myös erään caddien pahvilaatikko ja henkselit -puku lamavuonna 2013.

– Myös Hattulan nahkavuosi 2011 oli kokonaisuutena melko villi, jopa irstas.

 

Kilpailuparit Kossu Scramblessa arvotaan noin kuukautta ennen tapahtumaa, jotta osallistujilla on aikaa suunnitella päräyttävät asukokonaisuudet. Tänä vuonna pukukilpailun voiton vei eräs ”hienostorouva”.

– Kyseinen henkilö on paikallinen urheiluvaikuttaja, joka haluaa tietyistä syistä pysyä nimettömänä, Salo salailee.

Salon mukaan pukeutumisteemana väritys ei villinnyt osallistujia aivan joidenkin aiempien vuosien malliin. Syynä saattaa olla se, että tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Linna Golfissa, mutta myös kilpailijoiden varttumisella voi olla vaikutusta.

– Pukeutuminen oli värikästä, mutta ei överiä. Alamme olla aikuisia ja alistuneita sääntöihin, Salo vakavoituu.

Tapahtuman salaperäisyyttä ruokkii se, että uusien osallistujien pitää läpäistä tiukka arviointi.

– Uusien kilpailijoiden olisi hyvä olla ensin caddiena, jonka jälkeen heidän pitää saada suositukset ja tapahtuman hallituksen hyväksyntä.

 

Väkijuomat eivät näyttele Kossu Scramblessa kovinkaan suurta osaa, vaikka tapahtuman nimestä voisi päätellä toisin.

– Kaikki joukkueet ainakin lähtevät radalle täysin tosissaan. Ehkä joillakin ote hieman lipeää, jos voittomahdollisuudet menevät, Salo muotoilee.

– Reitillä on ainakin yksi tapahtuman nimikkojuoman tankkauspiste, mutta se on vapaaehtoinen ja ainoastaan melkein pakollinen.

Kilpailun tulostaso on yllättävänkin hyvä, Salo arvioi.

Tänä vuonna voiton veivät ennakkosuosikit ohittanut pari Tuomas Kilkka ja Miikka Kilpinen tuloksella –4.

– He tulivat puskista ohi ja kirivät voittoon. Kisassa mentiin historiallisesti jatkoreiälle, Karri Salo kertoo. HÄSA

Uusimmat