Kanta-Häme

Kävijämäärät eivät kanna lapsiparkkia

Sohvilla saa hyppiä vielä toistaiseksi kauppakeskus Goodmanissa sijaitsevassa lapsiparkissa.

Syyskuun puolivälistä lähtien nuorisotila G-Nurkan tiloihin on saanut viedä lauantaisin hoitoon noin 3–7-vuotiaita lapsia pariksi tunniksi kerrallaan.

Kauppakeskuksen asiakaspalautteissa lapsiparkkia oli toivottu aika ajoin. Sen suosio on ollut kuitenkin niin vaatimatonta, että tulevaisuus on vaakalaudalla.

– Ei ole ollut kysyntää. En voi olla varma, mutta näyttää vahvasti siltä, että 17. joulukuuta lapsiparkki pidetään viimeisen kerran, vastaava ohjaaja Heli Partinen toteaa.

Vaikka kauppakeskus oli lauantaina tupaten täynnä, oli parkissa koko päivän aikana vain kaksi lasta.

– Kauppakeskuksen joulunavauksessa lapsiparkki oli ilmainen. Silloin lapsia kävi 55. Kolmena lauantaina taas on ollut täysin hiljaista.

Lapsiparkin suosio ei voi olla hinnasta kiinni. Lapsen saa tunniksi hoitoon 2,5 eurolla. Esimerkiksi samaksi ajaksi MLL:n hoitajan saa vahtimaan jälkikasvua 15 eurolla.

– Kyse on palvelusta, ei bisneksestä. Lähtökohtana on, että lapsen voi tuoda tänne hoitoon siksi ajaksi, kun vanhemmat tai jompikumpi heistä käy esimerkiksi kaupoilla, syömässä tai vaikka vain kahvilla.

Partisen mukaan lapsiparkilla ajateltiin erityisesti niitä vanhempia, joilla ei ole taustalla tukiverkostoa.

– Tämä olisi ihana juttu vaikka yksinhuoltajalle, joka pääsisi hetkeksi huilahtamaan arjesta. Palaute on ollut hyvää, ja ihmiset ovat sanoneet suosittelevansa paikkaa muille.

Lauantaisin lapsiparkissa työskentelee Hämeen Setlementin palkattu ohjaaja apunaan lähihoitajaopiskelija. Yleensä paikalla on 2–4 ohjaajaa.

– Jos ajattelee positiivisesti, näyttää siltä, että vanhemmat haluavat viettää enemmän aikaa lastensa kanssa viikonloppuisin, Partinen pohtii.

Lapsiparkkiin pystytään ottamaan kerrallaan 10 lasta kahdeksi tunniksi.

Partisen reppuselkään sohvalta kapuava Camilla Lintula ei halua lähteä lapsiparkista kulumallakaan. Hänellä on ollut lystiä muun muassa pingiksen, hipan, piiloleikin ja sormivärien parissa.

– Camilla oli täällä hoidossa, kun olin jouluostoksilla. Ihmettelin itsekin, kun tila oli tyhjillään, energisen pikkutytön äiti Iida Lintula sanoo.

Lintula toi Facebookista bongaamansa linkin ansiosta tyttärensä hoitoon lapsiparkkiin, että sai shoppailla rauhassa tytön hermostumatta.

– Lapsen kanssa liikkuessa saa kasvattaa silmät selkään, sen verran vikkelä Camilla on. Harmi, jos lapsiparkin toiminta ei jatku. Tilaan on näemmä panostettu.

Muina päivinä G-Nurkka on nuorisolle suunnattu kohtaamispaikka.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic