Kanta-Häme

Kävikö maauimalassa uimareita syyskuussa?

Ahveniston maauimala on ollut avoinna nyt myös syyskuun Hämeenlinnan uimahallin remontin vuoksi ja on tänään auki viimeistä päivää tänä vuonna.

Ahveniston maauimalan yrittäjä Jari Roive, onko uimahallin kiinniolo näkynyt teillä?

– Aika vähän on ollut syyskuussa uimareita. Ei se asiakasmäärä, joka käy uimahallissa, ole siirtynyt maauimalaan. Vaikka vesi on lämmintä, sauna tarvitsisi selkeästi olla. Peseytymismahdollisuudetkaan eivät ole ulkona niin kauhean viehättävät, jos on kylmä ilma.

Paljonko syyskuussa oli kävijöitä?

– Tuhatkunta. Vuonna 2015 meillä oli noin 20 000 kävijää. Tänä vuonna portin kautta on mennyt noin 21 000 ihmistä. Armeijakävijät puuttuvat, ja se nostaa kävijämäärää ihan mukavasti. Ei kävijämäärä ole hirveästi noussut viime vuodesta, vaikka avasimme jo 18.5. kun viime vuonna avattiin 1.6.

– Kyllä me odotimme enemmän kävijöitä. Elokuu oli tosi huono keleiltään verrattuna edellisvuoteen. Tämä on niin keliriippuvaista.

Minkälainen bisnes maauimala on?

– Ei se mikään bisnes ole! Kokonaisuus (Ahveniston toimintapuisto) on yritystoimintaa. Tänä vuonna teimme paljon muitakin investointeja alueelle. Teimme kyltityksiä ja terassiremontteja ja laitoimme paikkoja kuntoon sekä palkkasimme enemmän väkeä, että saimme asiakaspalvelua parannettua. Flowpark on avoinna vielä lokakuun loppuun asti, mutta sanotaan, että teemme nollatuloksen tänä vuonna ellei mene pikkuisen miinuksellekin noiden investointien jälkeen.

Miten olitte auki syyskuussa?

– Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 15–20, lauantaina 10–18 ja sunnuntaina 12–18. Toukokuussa oli samat aukiolot kuin nyt, eli maanantai ja tiistai kiinni. Pitää tasapainoilla kustannusten ja aukiolojen kanssa. Kesällä olimme auki normaalisti arkisin kolmena päivänä kello 10–20 ja kahtena päivänä 7–20 ja viikonloput sesonkina lauantaina 10–20 ja sunnuntaina 10–18. Kun emme olleet auki, maauimalaa käyttivät uimaseurat ja armeija.

– Ensi vuodeksi joudumme miettimään tosi paljon, mikä on järkevää aukiolojen suhteen. HÄSA

Menot