Kanta-Häme

Kehke auttaa yrittäjää toimitilojen löytämisessä

Kehittämiskeskus oy Hämeen eli Kehken maksuton toimitilapalvelu auttaa yrityksiä löytämään vapaita toimitiloja ja yritystontteja Hämeenlinnassa.

– Toimitilarekisterissä on tällä hetkellä tarjolla noin sata erilaista toimitilaa ja yritystonttia. Yritykset voivat hakea itselleen parhaimman vaihtoehdon nopeasti ja helposti verkossa, sanoo toimitila- ja yritystonttipäivityksistä vastaava Sari Hagemeier.

Toimitilarekisteristä löytyvät vapaiden liikehuoneistojen ja yritystonttien lisäksi sekä erilaiset toimisto-, tuotanto- ja varastotilat. Tilojen koot vaihtelevat viiden neliön varastotilasta aina 100 000 neliömetrin kokoisiin tontteihin.

Hagemeierin mukaan rekisteristä on saatu hyvää palautetta.

– Palvelulle on ilmiselvä tarve. Palvelua käytetään paljon, ja taloyhtiöt sekä tilojen vuokraajat ovat saaneet sitä kautta tyhjiä tiloja täytettyä.

Varmistus soittamalla

Yritykset voivat laittaa toimitilarekisteriin tarjolle erilaisia yritystoimintaan sopivia tiloja tai tontteja, jotka sijaitsevat Hämeenlinnassa. Tilat voi ilmoittaa palveluun itse, ja sitä ylläpidetään myös soittokierroksin.

– Soitamme rekisterissä olevien tilojen vuokraajille kolmen tai neljän kuukauden välein, jotta voimme varmistaa, että tilat ovat vielä vapaina tai että tietoihin ei ole tullut muutoksia.

– Viime päivityksen yhteydessä sekä tilan vuokraaja että tilaa tarvitseva löysivät toisensa puhelinkeskusteluiden tuloksena. Eräällä toimijalla oli myytävänä tai vuokrattavana suuri liiketila keskustassa. Samana päivänä minulle soitti toinen yrittäjä, joka etsi pikaisesti liiketilaa. Saimme nämä kaksi toimijaa kohtaamaan ja nyt tilat on vuokrattuina useammalle toimijalle, Hagemeier kertoo.

Hakuvahti etsii

Hämeenlinnan keskustassa on havaittavissa koko ajan pientä liikehdintää. Hyväkuntoiset ja kohtuuhintaiset liiketilat täyttyvät nopeasti.

– Rekisteriin voi laittaa ilmoituksen myös silloin, jos yritys itse hakee tietynkokoista tilaa. Sitä kautta voi saada vuokrattua yritykselle liiketilan jo ennen kuin se tulee minnekään näkyville. Palveluun voi myös jättää vahtikoiran etsimään sopivaa tilaa eli sinne voi asettaa hakuvahdin, Hagemeier vinkkaa.

Harri Jokinen Brunilan Kylpylästä on käyttänyt toimitilarekisteriä jo pitkään. Hän on laittanut rekisteriin sekä keskustan toimisto- ja varastotiloja että yrityspuisto Moreenin toimitiloja.

– Olen saanut palvelun kautta useita yhteydenottoja. Rekisteristä on hyötyä myös ulkopaikkakuntalaisille. Toivoisin heidän käyttävän toimitilarekisteriä aktiivisemmin ja huomaavan, että Hämeenlinnassa on sopivia toimitiloja kohtuullisen matkan päässä. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic