Kanta-Häme

Kehkestä kehkeytyi edes keskustelu

Hattulan valtuusto hyväksyi kunnan ensi vuoden budjetin tuttuun tyyliinsä eli pitemmittä puheitta ja senttiäkään muuttamatta. Yleiskeskustelussa ainoan puheenvuoron käytti kunnanjohtaja Heidi Rämö, joka muistutti, ettei nollatulos riitä tulevien vuosien investointeihin.

Budjetin tarkemmassa tarkastelussa puhuttiin tovi elinkeinoyhteistyöstä eli Kehittämiskeskus oy Hämeen määrärahasta. Budjettiin sisältyy määrärahan leikkaus noin 100 000 eurolla Kehken esittämästä 173 000:sta eurosta.

Erossa vain yhdessä?

Kehken hallituksen hattulalaisjäsen Miia Antin (kok.) toivoi valtuuston vielä pyörtävän karsintasuunnitelman, joka voi hänen mukaansa johtaa Hattulan irtaantumiseen Kehkestä.

– Olen samaa mieltä siitä, että yhteistyötä pitää uudistaa, mutta ei leikkaamalla rahoitusta tällä tavalla yhtäkkiä. Se ei ole hyvää omistajapolitiikkaa, Antin sanoi.

Hän myös vetosi siihen, ettei Hattulassa ole mietitty, miten elinkeinopolitiikkaa hoidetaan, jos Kehke-yhteistyö päättyy.

Moni valtuutettu, kuten Heikki Pajuoja (sd.) ja Seppo Kopra (sit.) pitivät hyvänä sitä, että asiaa tarkastellaan nyt hattulalaisesta näkökulmasta.

– Budjettiin on kirjattu auki se, että katsotaan, mitä palveluja ja millä hinnalla haluamme, Pajuoja sanoi.

Kari Ventola (kok.) toivoi, että asioista keskustellaan rauhassa ensi vuoden puolella.

– Tarvittaessa lisärahaakin voidaan myöntää, jos se katsotaan tarpeelliseksi, hän huomautti.

Ainoa muutos budjettiin tehtiin Ritva Viitalan (kesk.) esityksestä. Hän ehdotti tekstilisäystä vammaisneuvoston kokoonpanoa käsittelevään kohtaan, ja esitys hyväksyttiin äänestyksen jälkeen.

Puutarhan kaavoitus myötätuulessa

Valtuusto hyväksyi myös uuden palkkiosäännön, jolla korotetaan luottamushenkilöille maksettavia palkkioita jonkin verran.

Samoin hyväksyttiin kaavoitus- ja maankäyttösopimus, joka koskee toimintansa lopettaneen Jokisen kauppapuutarhan aluetta. Kunta kaavoittaa osan alueesta asuinrakentamiseen ja saa vastineeksi tontin, johon suunnitellaan uutta koulua.

Keskiviikon valtuuston kokous oli nykyisen valtuuston viimeinen. Sen innoittamana paikkansa jättävä Hannu Jokisuo (kesk.) teki aloitteen Punojantien alikulun muuttamisesta autoliikenteelle sopivaksi.

Peter Petro (kok.) taas toivoi, ettei vapaa-aikalautakuntaa lakkauteta, vaikka sellaista on väläytelty. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic