fbpx
Kanta-Häme

Keikkaillan palkka - ainakin 666 tyhjää tölkkiä

Keskiviikko oli kannattava päivä pulloja “kesälomatyökseen” kerääville Axel Vesaharjulle, 10, Jimi Laaksolle, 8, ja Aaron Vesaharjulle, 5.

Linda Vesaharju kertoo, että pojat olivat jostain kuulleet rock-tapahtumien saavan ihmiset janoisiksi, joten pojat halusivat tölkkitalkoisiin myös Kantolaan Iron Maidenin konserttipäivänä.

Mukaan otettiin Axelin pikkuveli Aaron “provikkapalkalla”.

Tyhjien tölkkien ja pullojen perässä juoksemisen sijaan pojat valitsivat taktiikakseen tapahtuman henkeen sopivalla banderollilla varustetun passipaikan. Kohti Kantolaa taivaltanut konserttiyleisö ottikin pojat hyvin vastaan, valvojana paikalla ollut Linda Vesaharju kertoo.

– Kyltti oli niin tehokas, että moni vetäisi tölkkinsä huikalla tyhjäksi kohdalle osuessaan. Ja muutamat, joilla ei ollut juomia tai tyhjiä tölkkejä, halusi antaa kolikoita. Pari iäkkäämpää rouvaa ryhtyi jopa keräämään tölkkejä poikien puolesta, Linda Vesaharju nauraa.

Vesaharju kehuu konserttiyleisön olleen liikkeellä todella positiivisella ja rauhallisella mielellä. Vaikka juomakin näytti väelle maistuvan, Vesaharjun mukaan yleisö oli selvästi vähemmän maistissa kuin Kantolan edellisessä suurtapahtumassa viime kesänä.

Puhelinhaastattelun aikaan pojat itse eivät olleet tavoitettavissa. Työ kutsui.

– Pojat alkoivat keräämään tölkkejä heti kesäloman alettua, ja ovat nytkin jossain menossa. Heillä on hyvät verkostot, esimerkiksi jotkut naapurit säästävät tyhjät tölkit ja pullot heitä varten, Vesaharju kertoo.

Pojat ovat tähän mennessä palauttaneet alkukesän aikana keräämiään tyhjiä tölkkejä ja pulloja noin parilla sadalla eurolla.

Iron Maiden -illan tili oli vielä torstaina selvittämättä.

– Tavaraa kertyi kaksi todella isoa jätesäkillistä, mutta kaikki tölkit ja pullot eivät ole pantillisia. Toisin kuin monet “ammattikerääjät”, pojat päättivät samalla siivota ympäristöä ja ottaa talteen kaikki tölkit.

Linda Vesaharjun mukaan Axel ja Jimi ovat jo suunnitelleet toimintansa tehostamista vaikkapa Wanaja Festivalia ajatellen.

– Molemmat ovat musiikkimiehiä. Seuraavalla kerralla mukana saattaa kyltin lisäksi olla kitara! HÄSA

Menot