Kanta-Häme

Keinusaareen ja Vanajanrantaan alkaa nousta useita kerrostaloja

Ensimmäisenä rakentamisen Keinusaari II:n alueella aloittanee Avain-yhtiöt osoitteessa Keinukatu 5. Yhtiö pyrkii aloittamaan rakentamisen loppukesästä.

– Työn alla on rahoituksen saaminen sekä urakoitsijan kilpailuttaminen, kertoo Avain Rakennuttaja oy:n toimialajohtaja Riku Hyttinen.

Avainyhtiöt suunnittelee 22 vuokrahuoneiston kerrostaloa. Hyttinen uskoo, että asunnoille riittää kysyntää, jos kohde valmistuu suunnitellusti noin vuoden kuluttua aloituksesta.

– Huoneistojen keskikoko on noin 50 neliömetriä, joten olemme tekemässä muitakin kuin kovan rahan rakennuttajien suosimia yksiöitä ja pieniä kaksioita.

Avain Rakennuttajien kohdetta ympäröivät tontit on varattu, mutta kauppoja ei ole vielä tehty. Hämeenlinnan kaupungin ja varaajien viime elokuussa tekemä sopimus on vuoden mittainen.

Keinukatu 7:n varannut Rakennusliike Leimarakentajat ei ole vielä aloittanut suunnittelua. Toimitusjohtaja Mikko Launo kertoo, että kohteeseen perehdytään tarkemmin keväällä. Yhtiö ei rakenna tuettua tai vuokra-asumista.

– Voi olla, että aloitamme rakentamisen jo syksyllä.

Keinukatu 2:n varanneen TA-Yhtymän aluejohtaja Sami Lehto sanoo, että rakentamisen aloitus on viivästynyt rahoituksen puuttumisen vuoksi. Yhtiö on suunnitellut tontille asumisoikeusasuntoja.

– Meille on ilmoitettu, että ARA (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) ei tällä hetkellä tue asumisoikeusrakentamista Hämeenlinnassa.

Lehto sanoo, että Keinusaaren sijainti on hyvä asumisoikeuskohteelle.

Myös YIT on varannut alueelta kerrostalotontteja, joista yhdelle on jo haettu rakennuslupa.

Vanajantiehen rajoittuvalle alueelle ollaan tekemässä kaavamuutosta, joka valmistunee parin vuoden päästä. Tienvarteen kaavoitettaneen asumista ja liiketiloja yhdisteleviä kerrostaloja, sekä liikepaikkoja.

RTV on muuttamassa Vanajantieltä Harvialantielle Maskun myymälän tiloihin. Nykyinen myymälärakennus sijaitsee kaupungin vuokratontilla. RTV on etsinyt pitkään uusia myymälätiloja.

– Mitään ei tapahdu vielä tämän vuoden puolella. Maskun pitää saada tilat tyhjäksi, ja myymälää ja varastoa pitää muokata meille sopivaksi, kertoo RTV:n paikallisjohtaja Arto Leinonen.

Vanajanrannassa Aurinkokatu 10:n tontilla rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti. Peab on rakentamassa kaksi kerrostaloa, joiden tontilla aloitettiin maansiirtotyöt tällä viikolla. Peabin talot sisältävät yhteensä 52 huoneistoa, joista reilu kolmannes on varattu tai myyty.

Pari muuta kohdetta Vanajanrannan puolella on ennakkomarkkinoinnissa.

Keinusaaren katuverkon ja kunnallistekniikan rakentaminen jatkuu vapun jälkeen.

Linnaninfran työmaamestari Toni Hakala kertoo, että työ pyritään saamaan valmiiksi ennen Kantolan tapahtumapuiston suurkonserttia heinäkuussa. Kadut päällystetään kevyemmällä asvaltoinnilla tai soralla.

– Valmiiksi katuverkko tehdään vasta sitten, kun alueen rakentaminen on joskus tulevaisuudessa valmis. Rakennukset tulevat aivan katuun kiinni, Hakala sanoo. HÄSA

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic