Kanta-Häme

Keinusaaren eteläosan rakentaminen lähtee liikkeelle

Keinusaaren asuinalueen eteläosan rakentaminen käynnistyy, kun Yit alkaa elokuussa rakentaa Keinukadulle 24 asunnon viisikerroksista kerrostaloa, asunto-osakeyhtiö Hämeenlinnan Asemapäällikköä.

Viisikerroksisen talon rakentaminen entiselle teollisuusalueelle ei vaadi pilaantuneiden maiden kunnostamista, mutta vanhan teurastamon alueen sekalaista rakennusjätettä sisältäviä täyttömaita kaivetaan jo kesän aikana pois, kun tonteille rakennetaan tiet ja parkkipaikkoja.

Viidellesadalle asukkaalle suunnitellun Keinusaaren rakentaminen käynnistyy radan varren taloketjusta, jonka viisi rakennusta Yit rakentaa viiden vuoden kuluessa.

– Vaikka markkinatilanne on tiukka, me uskomme elinkaarikotien menevän kaupaksi hyvinvointipalvelualueella, sanoo Yit Asuintalojen Etelä-Suomen yksikönjohtaja Sami Viitanen.

Yit:n kaikista viidestä kerrostalosta tulee samankokoisia. Parvekkeellsten asuntojen koot vaihtelevat 30,5 yksiöstä 116 neliön neljän huoneen terassihuoneistoon.

Viitanen toteaa Yit:n kilpailevan markkinoilla erityisesti väljemmällä asuntokoolla sekä myös hinnalla, joka julkistetaan lähipäivinä lähtevässä markkinointiesitteessä.

Keinusaareen on kaavoitettu kaikkiaan 15 asuinkerrostaloa. Kerrosneliömetrejä alueella on 45 000, joista 14 000 on varattu liike- ja toimistorakentamiselle. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic