fbpx
Kanta-Häme

Keinusaaren kakkosvaihe etenee aikataulussaan

Monet Vanajantiellä sijaitsevista liikkeistä ovat muuttaneet tai siirtyneet väistötiloihin tietyön ajaksi. Monia rakennuksia on myös jouduttu purkamaan.

Keinusaari II -alueen maanpuhdistustyöt lopetettiin lokakuun lopussa aikataulun mukaisesti. Maaperän puhdistus aloitettiin kesäkuussa.

RTV on liikkeistä ainoa, joka on edelleen alkuperäisissä tiloissaan. Tähän mennessä tehdyt tietyöt eivät ole vaikuttaneet liikkeen toimintaan, mutta tontin läpi kulkee tulevaisuudessa tie.

– Olemme käyneet neuvotteluja kaupungin kanssa, mutta heillä ei ole ollut tarjota sopivaa tonttia, kertoo RTV:n paikallisjohtaja Arto Leinonen.

TYÖMAA EI toistaiseksi ole pakottanut liikettä muuttamaan, eikä Leinoselle ei ole kerrottu, milloin nykyiseltä tontilta on viimeistään muutettava.

Prosessi on kesken, mutta uutta paikkaa etsitään aktiivisesti kaupungin avustuksella. Kun muutto koittaa, jatkaa liike jossain muualla Hämeenlinnassa. Keinusaaren kehityshankkeeseen Leinonen suhtautuu positiivisesti.

– Luojan kiitos kauppa on käynyt entiseen malliin. Työmaa varmasti vaikuttaa asiakkaiden saapumiseen, mutta oleellista eroa ei myynnin kannalta ole ollut.

Muut Vanajantien kaupungin puoleisessa pohjoispäässä sijainneet liiketilat on purettu työmaan tieltä jo aikaisemmin. Leinosen mukaan monella liikkeellä oli uudet tilat jo valmiiksi kiikarissa ja heidän muuttamisensa oli siksi helpompaa.

VANAJANTIEN kunnallistekniikan rakentaminen on saatu päätökseen. Tien valaistustyöt valmistuvat tammikuun toisella viikolla. Tämän jälkeen kiertotietä kulkenut kevyenliikenteen väylä palautetaan takaisin Vanajantielle.

Tien viimeistelytyöt, eli asfaltointi, kivetykset ja vihertyöt, tehdään ensi keväänä.

Maaperän puhdistustöiden jälkeen aloitettiin massanvaihto Hilpi Kummilan tiellä ja Keinukadulla. Massanvaihto jatkuu helmi-maaliskuuhun saakka.

Katualueen maaperässä, jopa seitsemän metrin syvyydessä, on 1–5 metrin kerros turvetta. Turve poistetaan uuden kadun alta, jottei siihen muodostuisi enää haitallisia painaumia. Turve korvataan louheella.

MASSANVAIHDON jälkeen katualueille tehdään painopenger. Käytännössä tämä tarkoittaa metrin korkuista kerrosta maa-ainesta, joka painollaan nopeuttaa kadun painumista.

Varsinainen kadunrakentaminen voidaan aloittaa vasta sitten, kun katualue on tarpeeksi painunut. Arvioiden mukaan painumiseen menee noin 6–12 kuukautta.

Keinusaari II -alueelle rakennetaan toimitiloja ja asuinrakennuksia. Alue on tarkoitus jättää osittain puistoksi.

KEINUSAARI KAKKOSEN rakennussuunnitelmat on jo tehty, mutta rakentaminen aloitetaan vasta ensi vuonna. Linnan Infran tilaajapäällikön Eija-Liisa Dahlbergin mukaan rakentaminen aloitetaan aikaisintaan syksyllä 2016.

Alustavan arvion mukaan Keinusaari kakkosen alueelle mahtuu 400–500 uutta asukasta.

Keinusaari II:n rakentaminen on edennyt tähän mennessä aikataulussaan. Hämeenlinnan yhdyskuntalautakunnan viime keväänä tekemän suunnitelman mukaan työt jatkuvat ensi vuonna katujen rakennekerrosten tekemisellä.

HÄMEENLINNAN kaupungin maanrakennuksen investoinnit painottuvat ensi vuonna kantakaupungin liikenneväyliin ja katuihin.

Vanajantie, Aurinkokatu ja Keinusaaren alue kuuluvat näihin investointeihin.

Menot