Kanta-Häme

Kela-kyytien tilaaminen alkoi vihdoin sujua – perjantain pilasi Tampereen Aluetaksin välitysjärjestelmän kaatuminen

Perjantain pilasi Tampereen Aluetaksin välitysjärjestelmän kaatuminen.
Kela- ja sote-taksien tilauspalvelu on nopeutunut Kanta-Hämeessä.

Kanta-Hämeen Kela- ja sote-kyytien tilaaminen on alkanut vihdoin sujua vaaditulla tavalla, kertoo etuuspäällikkö Susanna Bruun Kelasta.

Kela-kyydeissä soittoaikojen kuukausittainen keskiarvo ei saa nousta yli 80 sekunnin. Sote-kyydeissä raja on 60 sekuntia.

– Tilanne on parantunut koko ajan. Viimeisen viikon aikana puhelinpalvelu on jo pysynyt yhtäjaksoisesti ihan reilustikin sopimuksen mukaisessa aikarajassa, Bruun sanoo.

– Tämä on tietysti vielä lyhyt aikajakso, mutta kehitys näyttää lupaavalta. Palveluntuottaja on tehnyt lokakuun aikana toimenpiteitä puhelinpalvelun nopeuttamiseksi.

Perjantain tosin pilasi Tampereen Aluetaksin koko välityspalvelun kaatuminen pariksi tunniksi laajaan tekniseen vikaan. Ongelman aikana tilauksia välitettiin varajärjestelmän kautta tai soittamalla suoraan autoille.

Riihimäen seutu siirtyi Kela- ja sote-kyydeissä Tampereen Aluetaksin välitysjärjestelmään heinäkuun alussa, Hämeenlinnan ja Forssan seudut syyskuun alussa. Uuden järjestelmän alkuvaiheessa tilaussoittojen läpimeno on takkuillut.

Uudellamaalla Kela-kyytien ongelmat johtivat äskettäin Helsingin–Uudenmaan Taksien Kela-sopimuksen purkamiseen.

– Kuljetusten toimitusvarmuus ei ollut sillä tasolla kuin pitäisi. Vajaa prosentti kuljetuksista jäi kuukausittain toteutumatta. Joskus voi tietenkin tulla jotain ongelmaa, kun kyse on isosta järjestelmästä, mutta nyt toteutunut yli puolen prosentin osuus ei missään nimessä ole hyväksyttävä, Kelan Bruun sanoo.

Kyytejä jäi saapumatta muun muassa Hyvinkäällä. Uudenmaan Kela-kyydit kilpailutetaan piakkoin uudestaan. Seuraavan yrittäjän on tarkoitus aloittaa ensi huhtikuun alussa. HäSa