Kanta-Häme Hämeenlinna

Kela väistää kauppakeskukseen – Asiakaspalvelu siirtyy Goodmaniin remontin ajaksi

Kelan asiakaspalvelu siirtyy syyskuussa remontin ajaksi Goodmaniin. Suurin osa työntekijöistä saa väistötilat Innoparkista.
Kela siirtyy kauppakeskus Goodmaniin liiketilaan, jonka edessä on vielä näkösuojat. Kelan asiakaspiste aloittaa siellä maanantaina 24.9.

Kansaneläkelaitoksen eli Kelan toimitilat Hämeenlinnassa peruskorjataan. Remontin ajaksi Kelalle on järjestetty väistötilat kauppakeskus Goodmannista ja Innoparkista.

Kelan asiakaspalvelu siirtyy Goodmanin toimitilaan, joka sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa Dressmannia vastapäätä.

Kela avaa ovensa väistötiloissa maanantaina 24. syyskuuta. Muuton vuoksi Kelan toimisto on Hämeenlinnassa kiinni perjantaina 21.9.

 

Innoparkiin siirtyy töihin vajaat nelisenkymmentä Kelan etuusratkaisijaa. Goodmanin työntekijämäärä on noin kymmenkunta.

Väliaikaisista työpisteistä kerrottiin Kelan työntekijöille infotilaisuudessa tiistaiaamuna.

Ratkaisukeskuksen päällikkö Sami Reunanen Kelasta ei osaa sanoa, millä perusteella väistötilat on valittu.

– Meillä on Helsingissä koko Kelan kiinteistöpalvelut, josta käsitykseni mukaan käytiin Hämeenlinnassa useammassa paikassa, mutta ei minulle kerrottu, miksi tähän on päädytty, Reunanen kertoo.

– Asiakaspalvelun kannalta on tietysti olennaista, että se on keskustassa hyvien liikenneyhteyksien päässä.

 

Suunnitelma on, että Kela pääsee muuttamaan väistötiloista takaisin uuteen remontoituun toimistoon ensi keväänä.

Reunasen mukaan arvio remontin arvioitu kesto on puoli vuotta. Uusitut tilat avautuisivat siis Kelan työntekijöille ja asiakkaille mahdollisesti jo maaliskuussa.

Rauhankatu 1:ssä Hämeenlinnassa sijaitsevat Kelan toimitilat peruskorjataan niin, että sinne mahtuu tulevaisuudessa liki 80 työntekijää nykyisen 50:n sijasta.

– Tämä on varautumista tulevaisuuteen. Kun toimeentulotuen käsittely siirtyi kunnilta Kelalle, sitä myötä meille on tullut paljon uusia työntekijöitä. Me tarvitsemme lisää tiloja, ja Hämeenlinnaan luodaan sille edellytyksiä, Sami Reunanen perustelee.

Kelan keskisellä vakuutuspiirilllä on kolme merkittävää toimipistettä, jotka sijaitsevat Hämeenlinnan lisäksi Tampereella ja Seinäjoella.

Kahdessa jälkimmäisessä kaupungissa on Reunasen mukaan otettu jo käyttöön kaikki mahdolliset tilat käyttöön, mutta Hämeenlinnassa työpisteiden määrää oli vielä mahdollista kasvattaa remontin avulla.

Kun Kelan keskisen vakuutuspiirin alueelle palkataan tulevaisuudessa uusia työntekijöitä, he tulevat hyvin todennäköisesti sijoittumaan Hämeenlinnaan.

 

Remontissa Rauhankatu 1:n Kelan toimitiloista tehdään monitilatoimisto, jossa ihmiset voivat tehdä töitä useissa paikoissa.

Remontin myötä Kelan asiakaspalvelun sisäänkäynti siirtyy lähemmäs Palokunnankatua, talon yksikerroksiseen osaan. Nyt se on talon keskellä kaksikerroksisessa osassa.

– Asiakastilasta tulee muusta toimistosta suljettu. Sinne on oma kulku, Reunanen sanoo. HäSa

Kela tarvitsee lisää tilaa

Kansaneläkelaitoksen toimitilat Hämeenlinnassa sijaitsevat osoitteessa Rauhankatu 1. Siellä alkaa peruskorjaus tulevana syksynä.

Remontin ajaksi Kelan asiakaspalvelu siirtyy kauppakeskus Goodmanin toiseen kerrokseen ja etuusratkaisijat siirtyvät työskentelemään Innoparkiin.

Remontin jälkeen tulevaisuudessa Hämeenlinnan toimistoon mahtuu työntekijöitä lähes 80. Nyt Hämeenlinnassa Kelalla työskentelee noin 50 ihmistä.

Kelan työntekijämäärä on viime vuosina kasvanut, koska perustoimeentulotuen myöntäminen ja maksaminen siirtyvät Kelan hoidettavaksi vuoden 2017 alussa.

Hakemusten käsittely Kelassa on jaettu alueellisesti vakuutuspiireihin, joita on viisi: eteläinen, itäinen, keskinen, läntinen ja pohjoinen vakuutuspiiri.

Hämeenlinna kuuluu keskiseen vakuutuspiiriin.