Kanta-Häme

Kelan korvaamat taksipalvelut tulevat nykyään Tampereelta – Asiakkaat joutuivat odottamaan Kanta-Hämeen keskussairaalassa tunteja, kun puhelut ruuhkautuivat

Heinäkuun alusta alkaen kaikkien Kelan korvaamien taksimatkojen palveluntuottajana Kanta-Hämeessä aloitti Tampereen Aluetaksi oy.

Kahden ensimmäisen päivän aikana asiakkaat ovat joutuneet odottamaan useita tunteja Hämeenlinnan keskussairaalalla, että puhelut ovat päässeet keskukseen läpi.

Sairaalat ovat joutuneet jakamaan asiakkaille kortteja, joilla heitä on viety kotiin sairaalan laskuun.

Tampereen Aluetaksi oy:n toimitusjohtaja Helvi Liukkaala myöntää ongelmat.

– Puhelut ovat ruuhkautuneet pahasti ja toimintajärjestelmässä on ollut ongelmia. Siksi emme ole pystyneet järjestämään kuljetuksia toivotulla tavalla, Liukkaala kommentoi.

Liukkaalan mukaan asiaan on reagoitu. Puhelut saatiin maanantain aikana hallintaan.

Maanantaina iltapäivästä jonossa oli toimitusjohtajan mukaan enää kaksi puhelua, kun pahimmillaan niitä oli toistasataa.

Liukkaala sanoo, että ongelmat ovat monen asian summa.

– Kanta-Häme on meille uusi toiminta-alue. Tällaiset muutokset sisältävät aina riskejä, Liukkaala kertoo.

Järjestelmä on käytännössä sama kuin aikaisemmin, mutta siihen tuli toiminnallisia muutoksia ja sitä piti päivittää uusien ohjeiden mukaan.

Uudistuksen myötä taksikuljettajilla ovat uudenlaiset välityslaitteet, joilla he vastaanottavat kyytejä. Taksan mittauksessa ja tietojen välityksessä Kelaan tapahtui myös muutoksia.

Vaikeudet ovat näkyneet siten, että Tampereen Aluetaksi ei ole saanut kaikkia autoja näkymään järjestelmässä ja etsittyä niille kyytejä.

– Laitteiden toiminnassa on ollut yllättäviä haasteita. Lisäksi asiakaspuheluita on tullut huomattavasti enemmän kuin osasimme ennakoida, Liukkaala toteaa.

Puheluihin ei ole pystytty vastaamaan kohtuullisessa ajassa, jolloin soittojen määrä on moninkertaistanut. Monet asiakkaat ovat yrittäneet soittaa useita kertoja, kun keskuksesta ei ole vastattu puheluihin.

Liukkaala uskoo, että lähipäivänä kyydityksissä saattaa olla vielä hetkellisiä ongelmia, mutta viikonloppuun mennessä isoimmat haasteet ovat ratkaistu.

Toimitusjohtajan mukaan kyseessä on Tampereen Aluetaksille toiminnallisesti iso muutos.

– Emme ole vain monistaneet sitä, mitä olemme tehneet aiemmin, vaan olemme joutuneet uudistamaan koko toimintatapaa, Liukkaala sanoo. HäSa