Kanta-Häme

Kelluva torakka saapuu kaupunkiin

Floating Cockroach (kelluva torakka) alt.Blues -festivaali järjestetään Suomessa kahdella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa ja Helsingissä, helmikuun alussa.

– Festari on tarkoitettu niille, jotka keikan jälkeen tulevat sanomaan: ”Normaalisti en koskaan kuuntele bluesia, mutta tuossa oli minusta mahtava meininki”, kertoo festivaalin tiedottaja Jukka Juhola.

– Yhtälailla festivaali on niille blues-harrastajille, jotka ehkä jo hieman karttavat keikoilla käymistä, koska aika monet bändit kuulostavat samanlaisilta eivätkä aina tarjoa mitään uutta. Me yritämme tuoda esille artisteja, jotka tässä genressä luovat jotain omaperäistä unohtamatta tämän musiikkityylin musiikillisia ja henkisiä juuria.

Hämeenlinnassa festivaalin pitopaikkana on Suisto-klubi lauantaina 7. helmikuuta kello 21 alkaen.

Rupista meininkiä

Alt.blues on laaja käsite ja siihen voi kuulua bändejä – usein one man -bändejä tai duoja – jotka sekoittavat bluesiin esimerkiksi punkkia, garagea, funkia, metallia ja niin edelleen.

Monesti jonkinlainen rupisuus, energia, tosissaan oleminen ja itsetarkoituksellisen briljeerauksen puuttuminen ovat yhteisiä elementtejä monien bändien musiikissa.

Tänä vuonna festivaaleilla kuullaan muun muassa englantilaisen Jonny Halifax and the Howling Truthin vimmaisen sähköistä lap steel -kitaravetoista punk-bluesia, italialaisen Dirty Trainloadin kitara- ja bassoloopein ja analogisin rumpukonein ryyditettyä romuluista bluesia, Black River Bluesman & Bad Mood Hudsonin baritoni-sikarilaatikkokitara-rummut-duon ronskia Mississippi-doomia, Ville Pirinen Combat Schoolin yhden miehen undergroundia sekä Bad Mood Hudson One Man Bandin hard core bluesia ja noise rockia.

Floating Cockroach festivaalin järjestäjä Alt.blues Finland ry on perustettu edistämään valtavirrasta poikkeavan bluesin asiaa Suomessa. Yhdistys luo ja ylläpitää kontakteja alan toimijoiden kesken koti- ja ulkomailla sekä järjestää tapahtumia. (HäSa)