Kanta-Häme

Kelpaako yli 50-vuotias vielä työnantajille?

Työttömäksi jäävällä keski-ikäisellä on usein pelko siitä, että ikä estää työllistymisen. Kelpaako yli 50-vuotias vielä työnantajille, henkilöstökonsultti Elina Valli Turun Opteamin toimistosta?

– Ainakin asiantuntija- ja toimihenkilötasolla kelpaa hyvinkin. Meidän viimeisen vuoden toimeksiannoistamme lähes kolmannes johti yli 50-vuotiaan rekrytointiin.

Millaisia hyviä asioita ikä tuo tullessaan työnhakuun?

– Aalto-yliopiston tutkimuksen mukaan yli 50-vuotiaat ovat työssään motivoituneita, innostuneita ja omistautuneita. Työnantajat näkevät sen, että keski-ikäisen elämänhallinta on yleensä hyvä. Keski-ikäiset joustavat ja venyvät, mutta eivät uuvu samoin kuin nuoremmat. He osaavat sovittaa yhteen työn ja vapaa-ajan. Yhtenä vahvuutena nähdään myös se, että he pystyvät paremmin itsenäiseen työhön. Heille työelämän pelisäännöt ovat jo tuttuja ja siksi he osaavat ottaa nopeastikin kopin uudesta.

Näkyykö tämä tilastoissa, tutkimusjohtaja Heikki Räisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä?

– Yli 50-vuotiaiden työllisyys on kasvanut. Toki yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määräkin on kasvanut, mutta heidän osuutensa kaikista työttömistä on supistunut. Ikääntyneet ovat siis enemmän työssä kuin aiemmin.

Mikä tähän on vaikuttanut?

– Työmarkkinoilla kyse on kysynnän ja tarjonnan suhteesta, osaamisesta ja työn hinnasta. Yli 50-vuotiailla voi olla myös täysin ylivoimaiset työurat nuorempiin verrattuna. Pätkätyöt painottuvat nuoriin.

Mitä vinkkejä antaisit viisikymppiselle työnhakijalle, Elina Valli?

– Kannattaa ottaa oppia nuoremmista sukupolvista, jotka osaavat nostaa esiin vahvuutensa ja myydä rohkeasti omaa osaamistaan.

– Työkokemuksen lisäksi pitää tuoda esiin omaa persoonaansa ja uskoa itseensä. Syntymäaikaansakaan ei ole syytä jättää pois hakemuksesta.

Annamari Nurminen

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic