Kanta-Häme Janakkala

Keltaisen talon uusi yrittäjä tulee Vihreästä talosta - Laurinmäelle sopisi hyvin kuvataidetoiminta

Janakkalan Keltaisen talon uusi yrittäjä aloittaa työt Laurinmäellä ensi vuoden alusta.
Janakkalan Keltainen talo on vuonna 1913 rakennettu rukoushuone, jossa on järjestetty muun muassa konsertteja, juhlia ja runoiltoja.

Keltaisen talon uudeksi yrittäjäksi on valittu Riihimäellä Vihreän talon sekä Öllerinkadun talon toimintaa pyörittävä Olli Soini. Vetovastuu alkaa ensi vuoden alusta.

– On sanottava, että tämä oli vaikea päätös tähän hetkeen. Maailma tarjoaa tilaisuuksia ja lupaavia seikkailuja tukuittain yhdellä kertaa, Soini nauraa.

Soini on pyörittänyt Vihreän talon toimintaa kahdeksan vuoden ajan ja viime kuussa Soini ja puoliso Anni Paunila ostivat Riihimäeltä Öllerinkadun talon.

Nyt vanhojen ja värikkäiden talojen listaa jatkaa Janakkalan Keltainen talo.

Lue myös: Riihimäellä avautuu Vihreän talon rinnalle myös toinen tapahtumatalo

Yhteistyössä joukkoistamalla vanhaa ja uutta

Janakkalan kunnan kulttuurituottaja Anna-Milla Vainio kiittelee kunnan tiedotteessa Soinia siitä, että hän näkee Keltaisen talon osana Laurinmäen kulttuurialuetta ja haluaa kehittää sitä yhteisellä toiminnalla.

Soini kertoo ottavansa mielellään vastaan ideoita toimintaan liittyen.

Hän uskalsi tarttua haasteeseen, sillä hän sai kerättyä ympärilleen laajan tukiverkoston.

–Otin yhteyttä eri tahoihin ja nyt mukana on hyviä ja innokkaita ihmisiä. Totta kai vastuu on minulla, että kaikki toimii sovitusti.

Sen tarkemmin hän ei aio yhteistyökumppaneiden henkilöllisyyttä vielä paljastaa kuin että osa heistä liittyy kuvataidetoimintaan.

Vihreä talo muodostui miehen mukaan erityisesti muusikoiden taloksi, Öllerinkadun talo puolestaan vetää puoleensa teatteriväkeä. Keltaisen taloon hän näkee sopivan kuvataiteen.

–Paikka on upea. Iho nousee aivan kananlihalle. Siellä on tehty upeaa työtä kunnan ja aiempien yrittäjien puolelta. Mietin, että sinne sopisi yhtenä juonteena ympäristötaide ja esimerkiksi toistuva kesänäyttely.

Kuvataiteen lisäksi Soini aikoo talon uutena isäntänä korostaa jatkossakin Laurinmäen luontoa. Hän näkee silmissään eri aihepiirien työpajoja, leirejä ja kursseja.

–Musiikki tulee takuulla olemaan jossain roolissa. Eihän sieltä musiikkia voi viedä pois, hän lupaa.

Paikassa on eletty ennenkin

Soini kertoo pitävänsä siitä, että paikasta tulee kutina, että siellä on oltu ja eletty ennenkin. Laurinmäki kiehtoo Soinia erityisesti myös sen pyhyyden takia.

Pyhyyttä voisi korostaa Keltaisella talolla esimerkiksi vanhojen tuttujen virsien veisausiltoina.

Sisustukseen hän ei näe suuremmin tarvetta puuttua. Suurin osa kalusteista tulee kunnalta.

–Katsotaan, mikä on se pieni piste iin päälle, jonka tuomme tullessamme.

Ruokatarjoilun osalta he aikovat panostaa lähellä tuotettuihin tuotteisiin ja erilaisiin teemaviikkoihin. Suunnitelmissa on muun muassa vegaaninen ja gluteeniton viikko.

Miehellä on kavereineen aikaa puida tarkemmin uusia juonia hyvä tovi, sillä Keltainen talo avaan ovensa varsinaisesti vasta kesäkaudella. HÄSA.

Kaikkiaan Janakkalan kunta sai neljä hakemusta Keltaisen talon uudeksi yrittäjäksi.

Juttua muokattu kauttaaltaan kello 15.35. Lisätty Olli Soinin haastattelu ja muutettu myös otsikkoa. 

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic