fbpx
Kanta-Häme

Kentän lämmitys alkaa joulukuussa

Pullerin tuoreen lämmitettävän tekonurmikentän aitaaminen ja lukitseminen on aiheuttanut ihmetystä tavallisissa hämeenlinnalaisissa jalkapalloharrastajissa.
 
– Toimimme kaupunginvaltuuston linjauksen mukaan. Meidän on maksettava kentän kunnossapito kentän vuokratuloilla. Sen vuoksi kenttää voivat käyttää vain siitä maksavat, Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen selvittää kentän aitaamisen taustaa. Vuokratulot riittävät kunnossapitoon, investointeja niillä makseta.
 
Aidattu tekonurmikenttä on myös lämmitettävä kenttä, joten sitä voi käyttää ympärivuotisesti. Tekonurmikenttä on syys- ja talvikaudella ainoa kenttä Hämeenlinnassa, jota voi käyttää vaikka jatkuvasti ilman pintamateriaalin rikkoontumista.
 
– Lämmitysjärjestelmä saataneen käyttöön joulukuussa. Ensimmäinen talvi menee varmasti hieman opetellessa, mutta olemme sopineet siirtymävaiheen asioista kenttävuoroja varanneiden seurojen kanssa, Hassinen selvittää.
 
Käytön pakkarajaksi on kaavailtu -15 astetta. Kylmemmässä harjoittelu käy mahdottomaksi jo pallon jäätymisenkin vuoksi.
 
Lämmityksen käyttöönotto on sidoksissa alueelle nousevan uuden urheilutalon, Elenia Areenan rakentamisen kanssa.
 
Kesäaikana tekonurmikentän vuokra on 30 euroa tunnilta, kun muiden Pullerin alueiden kenttävuokra on 22 euroa. Talvikaudella lämmitettävän kentän vuokra on 60 euroa tunnilta.
 
Vuokralla katetaan kentän lämmitys, auraus ja valaistus.
 
– Iltatunnit on varattu melkoisen täyteen jo nyt. Päivittäinen käyttöaika on arkisin klo 16.30–21, Hassinen kertoo.
 
Lämmitettävällä kentällä voidaan viikonloppuisin järjestää myös turnauksia.
 
Pullerin tekonurmikenttä maksoi 685 000 euroa, johon valtionapua tuli 150 000 ja Euroopan jalkapalloliitolta 40 000 euroa ns. HatTrick-rahaa. Kaupunginvaltuuston investointipäätöksen ehtona oli, että Liikuntahalli Oy ylläpitää kenttää ilman lisäkustannuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa kulujen peittämistä vuokratuloilla. Kovaakin käyttöä kestävä kenttä on tämän vuoksi palloilijoiden harjoitusareenana vain osan päivää, tavallinen pallonpotkija ei tekonurmikentälle pääse.

Asiasanat

Menot