Kanta-Häme

Keräykset Otto-automaateilla ovat tulleet jäädäkseen

Automatia Pankkiautomaatit oy aikoo vakiinnuttaa erilaiset rahankeräyskampanjat Otto-automaateilla ympärivuotiseksi toiminnaksi.

– Oletan, että otto ja lahjoitus -palvelu on tullut jäädäkseen. Neljä keräystä vuodessa voisi olla sopiva tahti. Jatkossa siis automaatissa on aiempaa useammin otto ja lahjoitus -mahdollisuus, kertoo Automatian kehitysjohtaja Jyri Marviala.

Kriteerit kumppaneille

Tähän mennessä Automatia on toteuttanut yhteistyökumppaneidensa kanssa yhteensä seitsemän keräystä.

Kumppaneista Automatialla on tarkat kriteerit.

– Haemme yhteistyökumppaneita, jotka ovat toiminnaltaan ja tunnettuudeltaan vähintään valtakunnallisia ja joiden kautta varat menevät yleishyödylliseen tarkoitukseen. Ehdoton edellytys on poliisihallituksen myöntämä keräyslupa, Jyri Marviala sanoo.

– On kaikkien etu, että asiakas tunnistaa heti Otto-automaatilla mistä järjestöstä on kyse ja että hänelle tulee selkä mielikuva lahjoituskohteesta. Näin hän pystyy tekemään ratkaisun lahjoittaako vai ei.

Helppo tapa

Parhaillaan Otto-pisteissä voi antaa lahjoituksen Suomen SOS-Lapsikylä -toiminnan tukemiseen.

– Halusimme tarttua tähän suomalaisille helppoon lahjoitusmuotoon, koska tarvitsemme lisää lahjoittajia ja tukijoita. Tämä on meille tärkeä ja mielekäs varainhankintakanava, kertoo SOS-Lapsikylän varainhankintapäällikkö Kei Heikkilä.

Samoja perusteluita kertoo Automatian kehityspäällikkö kuulleensa muiltakin yhteistyökumppaneilta.

– Tämä on tehokkaampi ja edullisempi tapa kerätä lahjoituksia kuin jokin muu tapa. 15 miljoonaa kontaktia kuukaudessa muulla tavoin tekisi aika ison hintalapun. Lisäksi tarjoamme ilmaiseksi kuvaruutumainoksen, Jyri Marviala kehaisee.

Ei tuottoisaa bisnestä

Vaikka Automatia Pankkiautomaatit oy ei pelkkää hyväntekeväisyyttään keräyskampanjoita pyöritä, mikään tuottoisa bisnes se ei yhtiölle Marvialan mukaan ole.

– Muutama lahjoituskampanja on vielä toteutettava ennen kuin tämä alkaa maksaa itseään takaisin.

– Liiketoimintamme perustuu käteisnostoihin, ja myymme myös kaupallista mainontaa Otto-pisteiden kuvaruuduille sekä tarjoamme latauspalveluita operaattoreille.

Yhtiö etsii koko ajan uusia innovaatioita, mutta juuri nyt ei mitään mullistavaa uutta ole tulossa Otto-automaateihin. Meneillään on niiden uusintakierros.

– Automaatit ovat kehittyneet turvallisuudeltaan ja käytettävyydeltään, mutta palveluvalikoima on entisenlainen.

Uuttakin tulossa

Se, mikä yhtiöllä on uutta, ovat talletusautomaatit, joita otetaan pilottikäyttöön parikymmentä pääkaupunkiseudulla ensi keväänä.

– Ne ovat useamman pankin asiakkaille yhteiseen käyttöön tarkoitettuja talletusautomaatteja. Se on iso juttu, johon keskitymme tänä ja ensi vuonna, kertoo Automatian kehitysjohtaja Jyri Marviala.

Muualle Suomeen ne alkavat levitä vuodenvaihteessa 2013–14. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020