Kanta-Häme

Keräys kannatti: Lammin tulipalossa kotinsa menettäneelle saatiin välttämättömimmät tarpeet – myös tilapäinen asuinpaikka järjestyi

Keräykseen tuotiin tavaraa ihan laidasta laitaan, kaikkea mahdollista, mitä ensihätään saattaa tarvita, VPK:n naisosaston johtaja Heli Wahlqvist kiitti alkuillasta.
Aihekuva.

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Lammin Koivukehän kylässä lauantaina aamuyöllä. Noin 100 neliön omakotitalo tuhoutui täysin.

Palaneen talon ainoa asukas havaitsi palon itse ja pääsi omin avuin ulos talosta, joten henkilövahingoilta vältyttiin. Miehelle järjestyi pelastuslaitoksen mukaan lauantaina tilapäinen asuinpaikka.

Tuhoutuneen talon asukkaalle kerättiin heti lauantaina välttämättömimpiä tarpeita, kuten vaatteita ja hygieniatuotteita. Tuoreeltaan tarve oli ainakin miesten vaatteista, kengistä sekä erilaisista päivittäistarvikkeista, kuten hygieniatuotteista ja pyyhkeistä.

Lammin vapaaehtoisen palokunnan naisosasto vastaanotti lahjoituksia Lammin paloasemalla lauantaina iltapäivällä.

– Keräys tuotti hyvin tulosta. Paikalla kävi kello 14–16 välillä kiitettävästi väkeä, VPK:n naisosaston johtaja Heli Wahlqvist kiitti alkuillasta.

Keräys sai Wahlqvistin mukaan liikkeelle sekä paikallisia että muita kuin kyläläisiä.

– Keräykseen tuotiin tavaraa ihan laidasta laitaan, kaikkea mahdollista, mitä ensihätään saattaa tarvita. Osa oli hakenut kaupasta uusia sukkia.

Lammin sopimuspalokunta järjesti keräyksen yhteistyössä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa.

Lauantain keräyksen tarkoituksena oli saada kahden tunnin aikana kasaan välttämättömimmät asiat. Wahlqvist ei osannut lauantaina kertoa keräyksen mahdollisesta jatkosta.

Päivystävä palomestari Sami Hiltunen kertoi lauantaina puoliltapäivin, että myös sosiaalitoimi on tietoinen tapahtuneesta.

– Keräyksiä voidaan järjestää silloin, kun on menetetty kaikki, Hiltunen totesi.

Pelastuslaitos sai tiedon tulipalosta lauantaina kello 3.12. Paloa oli sammuttamassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä, mutta talo tuhoutui.

– Lammille on matkaa joka suunnasta. Kun pelastuslaitoksen yksiköt pääsivät kohteeseen, palo oli jo täyden palon vaiheessa, Hiltunen kertoo.

Palon syttymissyystä on päivystävän palomestarin mukaan arvio, mutta asiasta tiedotetaan vasta myöhemmin. Kyseessä ei ole rikos. HäSa