Kanta-Häme

KERHO! KERHO! KERHO! - Ei se ainakaan kannustuksen puutteesta ole kiinni!

Ei varmaan desibelimittarin asteikko olisi maanantaina riittänyt, jos olisi mitattu HPK:n fanilauman kannustusta puolivärieräottelussa JYPiä  vastaan.

Kannustus ei ihan riittänyt toissapäivänä voittoon, mutta tänään Kerholla on uusi mahdollisuus Jyväskylässä.

Innokkaimmat kannattajat, kuten Sami Kolari, pukeutuvat peleissä aina oranssiin, Kolari jopa alusvaatteita myöten. Maanantaiseen peliin hän saapui yhdessä Tero Toivosen kanssa myös oransseissa peruukeissa.

– Hommattiin nämä edellisiin pleijareihin. Vähän ne ehtivät pölyttyä tässä välissä, mutta silti ne ovat koko ajan olleet esillä valmiina käyttöön. Aina olen oransseissa viimeisen päälle päästä varpaisiin, Kolari tunnustaa.

Kaikissa kotipeleissä kaksikon rituaaleihin ennen peliä kuuluu tulosveto. Opettajana työskentelevän Tero Toivosen yläasteikäiset oppilaat kuulemma tietävät olla kyselemättä sen enempiä niistä peleistä, jotka Kerho häviää.

– Voittoja pitää aina hehkutella oppilaille. Luokassa on esillä HPK:n huiveja, pelaajakortteja ja pahviläpysköjä muiden joukkueiden kannattajien harmiksi, Toivonen vitsailee.

Sami Kolari ”jauhaa jääkiekosta” työkavereidensa kanssa.

– Jokaisella on oma mielipide, ja sitä pitää kunnioittaa.

Sekä Kolari että Toivonen näkisivät HPK:n mielellään loppukahinoissa: Kolari haluaisi vastustajaksi Ilveksen ja Toivonen Pelicansit.

– Silloin olisi Hämeen herruudesta kunnon kamppailu, Toivonen selvittää.


Hattulalainen Jaana Purhonen
saapui peliin lastensa kanssa.  11-vuotias Juho kantaa suosikkipelaajansa Juho Keräsen massiivista pahvinaamakuvaa

– Sillä on sama etunimi kuin mulla, ja se taklailee parhaiten, kuuluu selitys.

Vuotta nuorempi sisko Junea fanittaa pahvilapun kera Shane O’Brienia.

– Se on tosi huvittava pelaaja, kun se tönii ja vetää karhunkämmeniä vastustajiin!

Perhe oli virittäytynyt otteluun myös Kerhon nimmareilla varustetuin pelipaidoin, lippiksin, pipoin, kaulahuivein ja puffein. Uudet pelipaidat ovat tilauksessa.

– Meillä on oranssia joka paikassa kotonakin. Matot, verhot ja pöytäliinat ovat oransseja. Meillä on koko jääkaapin kokoinen HPK:n jääkiekkomagneetti, viirejä, lippuja ja seinät täynnä pelaajajulisteita, Jaana Purhonen kertoo nauraen.

Timo Kuikka oli lähtenyt peliä katsomaan Hausjärveltä yhdessä Riihimäellä asuvan poikansa Jani Kuikan ja tämä lasten Vili ja Lari Kuikan kanssa – kaikki oranssiin sonnustautuneina.

– Meissä on oranssia verta ja sydäntä niin paljon! Maamme-laulu on jo harjoiteltu. Finaalissa tavataan. On ihan sama, kuka siellä tulee vastaan. Kaikki on voitettava, Timo Kuikka toteaa.

Jani Kuikka haluaisi nähdä Kerhon loppuotteluvastustajana jommankumman tamperelaisjoukkueen.

Timo Kuikkaa kismitti, koska he eivät nähneet viime perjantain ottelua.

– Lähes joka peli on 90-luvun alusta käyty katsomassa. Perjantaina jouduttiin olemaan Tahkolla, kun siellä esiintyi Samantha Fox. Vähän kyllä harmitti.

Ei HPK:n loppuotteluun pääsy tule olemaan ainakaan kannustuksen puutteesta kiinni. HÄSA

Päivän lehti

3.6.2020