Kanta-Häme

Hämeenlinnan Kirje: Konsertit kiristävät hermoja Hämeenlinnassa, mutta ei manselainenkaan melua kestä

Moni tykkää, mutta aika monia ärsyttääkin. Konserteista kantautuvat äänet nimittäin. Arkistokuva Kantolan tapahtumapuistosta.

”Meillekin 30 kilometrin päähän kuului valtava jytinä ja jumputus, ihan kuin sota olisi ollut käynnissä!”

”Panin pölynimurin hetkeksi käymään jalkojeni juureen. Silti bassojen jumputus kuului selvästi.”

”Vanhukset taisivat olla kovilla sekä lemmikit. Naapuruston koirat kuulostivat olevan hämillään.”

 

Tutunkuuloisia kommentteja. Nuo eivät kuitenkaan ole hämeenlinnalaisten vaan kolmen tamperelaisen kokemuksia reilun viikon takaisen Rammstein-yhtyeen konserttien jälkeen.

Aamulehden mielipidesivulle kirjoittaneet kertoivat asuvansa vajaan neljän, viiden ja kolmenkymmenen(!) kilometrin päässä konserttipaikasta.

Hämeenlinnalainen lukee tuollaista tekstiä vain hyvillään. Jospa julkinen paine Ratinan stadionilla järjestettäviä konsertteja vastaan kasvaisi niin kovaksi, että sinne aiottuja konsertteja siirrettäisiin Kantolaan.

Mansen puisto tulee jälkijunassa

Tampere peesaa Hämeenlinnaa melukeskustelun lisäksi myös aikeissaan saada alueelleen kansallinen kaupunkipuisto.

Kyllä vain! Mansessa ei vielä tuota puistoa ole. Äkkiseltään ja mielikuviin perustuen voisi luulla, että puistojen, vesistöjen ja punatiilisten tehtaiden elävöittämässä kaupungissa kaupunkipuistokin jo olisi.

Hämeenlinnaanhan kansallinen kaupunkipuisto perustettiin ensimmäisenä Suomessa ja toisena maailmassa jo kahdeksantoista ja puoli vuotta sitten.

Ihan yksinkertaista ei ollut Hämeenlinnassakaan saada ympättyä puistoon laajalla alueella sijaitsevia osia. Tampereella on kikkailtu nyt mukaan myös Viinikka-Nekalan pientaloalue ja Nekalan siirtolapuutarha. Kaupunginhallitus päätti rajausehdotuksesta viime maanantaina.

Päivän lehti

28.1.2020