Kanta-Häme

Kerrostaloista syntyy meluvalli Keinusaareen

Keinusaaren uutta kaava-aluetta aletaan nyt rakentaa. Radan varteen tulevalle Keinusaari II:n ensimmäiselle kerrostalolle on jo myönnetty rakennuslupa.

Hilpi Kummilantie 16:een nousee viisikerroksinen asuintalo. Siihen tulee 28 huoneistoa. Asuintilojen kerrosala on yhteensä 1 750 neliötä.

Rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malviala kertoo, että radan varteen tulee usean kerrostalon ryhmä ikään kuin meluvalliksi alueelle.

– Näiden ensin rakennettavien kerrostalojen melu- ja tärinäsuojaukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Keinusaaren kakkosalueen rakennusmääräysten mukaan melusuojauksen pitää olla kunnossa, jos alueen keskiosiin rakennetaan.

Käytännössä tämä merkitsee, että radanvarteen kaavoitettu kerrostalorivi rakennetaan ensimmäisenä, jotta ei jouduttaisi väliaikaisiin melusuojausratkaisuihin.

Ympäristö- ja rakennuslautakunta myönsi tällä viikolla rakennusluvan YIT:lle ensimmäisen kerrostalon rakentamiseen.

– Meillä on jo sisällä rakennuslupahakemus toisellekin kerrostalolle, mutta se ei ole vielä edennyt lautakuntaan asti.

500 asukasta

YIT aloittaa viisikerroksisten asuintalojen rakentamisen Korentokadun ja Hilpi Kummilan tien kulmauksesta. YIT:n on tarkoitus viiden talon rypäs entiselle VR:n maa-alueelle radanvarteen.

Ensimmäisen talon pitäisi valmistua 2014 ja viimeisen vuonna 2019.

Hämeenlinnan kaupunki on sitoutunut jatkamaan Hilpi Kummilan tietä vuoden 2014 aikana aina Vanajantielle saakka.

Yhteensä alueelle on arvioitu muuttavan noin 500 asukasta.

Pilaantunutta maata

Keinusaaren kakkosalueella on todettu sekä pilaantunutta maata että rakennusjätettä. Ne ovat perua Keinusaaren historiasta 1960-luvulta, jolloin alueella sijainnut Pikkujärvi täytettiin ja alueella sijaitsivat muun muassa vaneritehdas sekä teurastamo.

Alueen maanomistajat Hämeenlinnan kaupunki ja VR ovat tehneet pilaantuneista maista ympäristöilmoituksen. VR:n alueiden puhdistamiskustannuksiksi on arvioitu noin 925 000 euroa.

Kaava-alueella sijaitsee tällä hetkellä myös Vattenfall Lämmön varavoimala ja kaksi maanpäällistä polttoainesäiliötä. Niistä suurempi, eteläinen säiliö hävitetään alueen rakentuessa, mutta pienempi säiliö jää paikoilleen.

Sen ympäristö jätetään kuitenkin puistoksi siten, että lähimpään asuinrakennukseen on matkaa vähintään 50 metriä.

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic