Kanta-Häme

Kertausharjoituksessa poltetaan taloja

Wanaja14-kertausharjoituksen joukot harjoittelevat Hämeenlinnassa ja sen lähiympäristössä keskiviikon ja torstain aikana 8–9. lokakuuta paikallisjoukkojen tehtäviä.

Harjoitukset koskevat muun muassa siviilikohteiden suojaamista, väestön evakuointia, kuvitteellista liikenneonnettomuutta, paikallispataljoonan puolustus- ja taistelutehtäviä sekä muille viranomaisille annettavaa tukea.

Normaaleiden sotilasoperaatioiden lisäksi harjoitellaan eri viranomaisten välistä yhteistyötä esimerkiksi puolustusvoimien, poliisin ja pelastuslaitoksen kesken. Sotilaita ja sotilaskalustoa liikkuu harjoittelun aikana myös kaupungin keskustassa.

Hätäkeskus tietoinen

Osassa harjoituksista käytetään savua ja tulta.

Panssariprikaatin varuskunta-alueen sisäpuolella Parolannummella poltetaan kaksi vanhaa puutaloa torstaina kello 12.

Tulipaloa koskevaan harjoitustoimintaan osallistuvat puolustusvoimien paikallisjoukkojen lisäksi palokunnan ja pelastuslaitoksen viranomaisia. Hätäkeskuksella on tieto tulipaloharjoituksesta.

– Toivomme, että yleisö antaa tilaa ja rauhan harjoittelulle. Olemme ilmoittaneet kaikista harjoitustapauksista etukäteen muille viranomaisille, kuten hätäkeskukselle, eikä kenenkään tarvitse huolestua harjoittelusta turhaan, sanoo majuri Teemu Kilpeläinen Panssariprikaatista. (HäSa)

Menot