Kanta-Häme

Kesä näkyy sairaalassa

Juhannuksen jälkeen Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikkö hiljenee neljäksi viikoksi. Kesä tuo supistuksia myös Hämeenlinnan yksikköön viime kesän tapaan.

– Lomia keskitetään eniten keskikesään, mutta supistuksista huolimatta kaikki kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan. Leikkaussaleista neljä on käytössä hiljaisimpanakin aikana, kertoo hallintoylihoitaja Kirsi Leino.

Päiväkirurgisiin leikkauksiin tulee yhtäaikainen sulku Riihimäelle ja Hämeenlinnaan yhdeksi viikoksi 11. heinäkuuta. Yhteensä päiväkirurgia on suljettuna kaikkiaan seitsemän viikon ajan, mutta limittäin.

Päiväkirurgia käynnistyy Riihimäellä kahdessa leikkaussalissa 17. heinäkuuta. Sairaalan 27. kesäkuuta alkava ajanvarauspoliklinikan, päiväsairaalan ja kuntoutusyksikön toiminta käynnistyy vasta 25. heinäkuuta.

Hämeenlinnassa leikkaussalien tiukin supistusaika ajoittuu 4.–31. heinäkuuta, jolloin yhdeksästä leikkaussalista on käytössä neljä. Samaan aikaan suljetaan myös 20 potilaspaikkaa yhdeltä vuodeosastolta.

Psykiatriassakin kesän syvin lomakausi näkyy, mutta Kirsi Leino vakuuttaa, että kaikille hoitoa tarvitseville sitä järjestyy.

– Lastenpsykiatrian osaston sulun aikana osastohoitoa tarvitsevat lapset ohjataan hoitoon pääasiassa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Aikuispsykiatrian poliklinikalla sulkua ei ole. Nuorisopsykiatrian poliklinikalla on sulku Riihimäellä 18.–31. heinäkuuta ja lastenpsykiatrian poliklinikalla Hämeenlinnassa 18.–24. heinäkuuta. HÄSA

Menot