Kanta-Häme

Kesä on tehty äksönistä

Ylös, ulos ja liikkumaan! Lasten liikunnan tuki järjestää jo 20. kertaa nuorisokaartille liikunnallista kesätoimintaa. Kesäkuun ajan ympäri Hämeenlinnaa on luvassa niin perinteistä palloilua kuin huippusuosittua parkouria reilun 20 kokeneen nuoren ohjaksissa.

Uutuutena on 10–13-vuotiaille suunnattu kamppailulajikerho, jota vetävät karateka Niko Mantere ja judoka Samuli Koskinen.

Nuoresta iästä huolimatta Lyseon lukiolaiset muodostavat kokeneen kaksikon. Mantereella on plakkarissa karaten PM-pronssia ja mustavöisellä Koskisella judon SM-kultaa.

Kierrepotkujen ja heittojen makuun ei kamppailukerhossa kuitenkaan heti päästä. Turvallisuus on etusijalla. Ensin opetellaan perusteita.

– Judossa opetellaan ensin kaatumaan pehmeästi. Karatessa kehonhallintaa. Luvassa on myös lajinomaisia ketteryysharjoituksia, Koskinen ja Mantere raottavat kerhon sisältöä.

Lasten liikunnan tuen toiminnanjohtaja Juha Liedes haluaa muistuttaa, että kamppailulajeissa ei ole kyse mistään väkivallasta.

– Se on puhdasta urheilua ja itsepuolustusta. Lajitarjonnassa on myös lukkopainia ja nyrkkeilyä. Ohjaajina on aktiiviharrastajia.

Kesäkerhojen tarkoituksena on tarjota toimintaa niille lapsille ja nuorille, jotka eivät ole vielä urheilutoiminnassa mukana, Liedes sanoo.

– Kerhojen kautta voi saada itselleen harrastuksen ja uusia kavereita.

Kamppailun ja palloilulajien lisäksi kesä voi koostua leireistä, päivätoiminnasta, liikuntaleikkikoulusta, golfista, voimaharjoittelusta, rantauimakoulusta, vesivoimistelusta sekä aikuisten kuntoklubista ja puhtijumpasta.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic