Kanta-Häme

Kesäfestarit syntyvät joukkovoimalla

Raatihuoneenkadun ravintoloitsijat järjestävät yhteisen kesäfestivaalin heinäkuun lopulla. Kuudentoista kadun varrella sijaitsevan ravintolan yhteistyönä syntyy Ravintolakadun kesäfestarit. Tapahtuma näkyy Raatihuoneenkadun ravintoloissa 30. päivä heinäkuuta.

– Mukana on aika erilaisia ravintoloita, joten ohjelma riippuu paikasta. Ruokapaikoissa on erikoisannoksia ja baareissa juomia, kertoo Olutravintola Birgeriä pitävä Mika Partanen.

Jokainen ravintola järjestää siis oman ohjelmansa. Varsinaista esiintymislavaa ei tapahtumaan ole luvassa, mutta useammassa ravintolassa on live-esiintyjiä, esimerkiksi hotelli Emilian terassilla esiintyy DJ.

Resta Investin toimitusjohtajan Outi Mertamon mukaan festivaali tarjoaa päivän aikana monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille. Lopullinen ohjelma ja esiintyjät lyödään lukkoon myöhemmin.

Ravintolakadun kesäfestarit korvaavat useana vuonna järjestetyt Reskafestarit. Niiden järjestelyistä vastasivat Tawastia Bank ja hotelli Emilia.

– Reskafestarit oli aika raskasrakenteinen järjestettävä, Mertamo sanoo.

Nyt järjestelyissä on mukana koko kävelykadun ravintolakirjo. Raatihuoneen kadun ravintoloiden yhteistyötä on viritelty tämän vuoden aikana. Ensimmäinen yhteistapahtuma oli after ski -teemailta ravintola Birgerin perinteisen Sappeen lasketteluretken jälkeen.

Ravintoloiden yhteisenä intressinä on saada ihmiset liikkeelle, sillä kovin kilpailu asiakkaista käydään kotien kanssa.

– Erityisesti arkena koti on kova kilpailija, Nooran viinibaarin Noora Vennamo sanoo.

Yhteisellä markkinoinnilla tavoitetaan huomattavasti suurempi ihmisjoukko, joka liikkeelle lähtiessään hyödyttää kaikkia. Kesäfestareiden jälkeen seuraavaa Ravintolakadun yhteistä tapahtumaa kaavaillaan syksylle. HÄSA

Päivän lehti

3.7.2020