fbpx
Kanta-Häme

Kesäkausi aukeaa Lasimäellä - Tarjolla muun muassa ukulelen säveliä ja taideaarteen metsätystä

Lauantaina ja sunnuntaina Iittalan Lasimäellä tapahtumia riittää koko päiväksi.
Viikonloppuna Lasimäen miljöössä nautitaan kuva- ja kirjallisuustaiteesta sekä musiikista ja muotoilusta. Kuva: Sari Oksala
Viikonloppuna Lasimäen miljöössä nautitaan kuva- ja kirjallisuustaiteesta sekä musiikista ja muotoilusta. Kuva: Sari Oksala

Iittalassa vietetään tapahtumarikasta viikonloppua 8.–9. kesäkuuta.

Lauantaina pääohjelma pyörii ukulele-festivaalin ympärillä, mutta tapahtuu kylällä muutakin.

Kello 11–14 Iittalan kylätalolla visioidaan, kun luvassa on Iittalapuisto 2030 -suunnitelman esittelytilaisuus, jossa vieraat pääsevät esittämään palautetta ja toiveita.

Designmuseossa puolestaan pääsee tunnistuttamaan vanhat lasiesineet asiantuntijan tarkan silmän alla. Museoon on vapaa pääsy koko viikonlopun.

Naivismikeskuksella vanhassa puukoulussa esitetään illalla kuvataiteen innoittamaa pianomusiikkia, soitannasta vastaa Tuomas Nikkanen.

Lisäksi lauantain ohjelmaan kuuluu korttikeräilijöiden vuosittainen kesätapahtuma Suvikortti, taiteilija Heini Harjuluoman Maailman onni -näyttelyn avajaiset, taidekirjapäivä sekä vuoden taidekirjan julkistus Kalvolan kirjastossa tasan kahdeltatoista.

Kymmenestä kahteen pääsee myös shoppallemaan suoraan kontista, kun Iittalan omakotiyhdistys tuo peräkonttikirppiksen Kotkajärventien parkkipaikalle.

 

Sunnuntaina Naivistit Iittalassa järjestävät lapsille taideaarteen metsästyksen. Lisäksi Kalvolan kotiseutumuseossa pääsee tutustumaan Aukusti Salon elämään ja aapisen historiaan sekä vanhoihin koulutauluihin ja metallinpaljastimella löydettyihin aarteisiin.

Kello 11 Kalvola-Seura julkistaa infotaulun lasimäen sisäpihalla. Julkistuksen yhteydessä seura esittelee myös toimintaansa.

Lasimäen muut liikkeet palvelevat myös normaalisti viikonlopun ajan. Lasimäen sisäpihalla järjestetään kesätori.

Menot