Kanta-Häme

Kesäloma Express täytti Linnanpuiston lomafiiliksellä, räppäreillä ja popilla

Neljännentoista kerran järjestettävä ilmainen, päihteetön ja ikärajaton Kesäloma Express starttasi rähinällä. Räppärit Nelli Matula ja Uniikki aloittivat show’n viiden aikoihin.

Lavalle saapastelivat myös suomalainen rap-yhtye Teflon Brothers, kokkolalainen Skylight Parade ja hämeenlinnalainen muusikko Aku Keinonen.

Illan pääartisti oli pop-laulaja Isac Elliot, joka saapui lavalle suoraan Lahden YleX Popista. Ensimmäiset fanit olivat kerääntyneet odottamaan idoliaan jo kello yhdeksän aamulla.

 

Elliot vieraili Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa. Kesäloma Express oli sen sijaan tuttu juttu Linnanpuistossa piknikille pistäytyneille Miki Kakolle ja Sohvi Kantolalle.

– Oisko tää nyt mun kolmas kerta Expressissä. Näin Isacin viimeksi 2014 ja ajattelin, että oishan se kiva nähdä se uudestaan, vaikken enää tykkää siitä, virnistää nykyisin k-poppia suosiva Kakko.

Hän on ystävineen tullut nauttimaan enemmän kesän alun fiiliksestä kuin artisteista.

– Olin mä aika loman tarpeessa. Tänne on aina kiva tulla tapaamaan kavereita, sanoo jo viidettä kertaa Expressiin osallistunut Sohvi Kantola.

Kakko ja Kantola ovat juuri jättäneet peruskoulun taakseen. Ensimmäinen tyttöjen jatkosuunnitelma oli kotiinpääsy ja nukkuminen. Tapahtuman päihteettömyys sai heiltä plussaa.

– On hyvä, että on ainakin yksi tällainen suuri tapahtuma. Ei ole silloin niitä örveltäviä tyyppejä, sanoo seuraan liittynyt Lilli Matveinen.

– Juoda voi jossain muuallakin, Kakko jatkaa.

 

Tapahtumaa järjestävän Hämeenlinnan Ankkuritiimiin nuorisotyöntekijä Peter Petro kertoo, miten nuoret saadaan kiinnostumaan päihteettömistä tapahtumista.

– Nyt ysiltä pääsevien nuorten isoveljet ovat täällä käyneet. Myös artistien pitää olla sellaisia, että nuori miettii, ottaisinko alkoholia vai lähtisinkö sittenkin kavereiden kanssa Linnanpuistoon.

Artistivalintoja tehdessä mietitään, ketä ei ole viime vuosina ollut, ketä nuoret toivovat ja kuka on nyt pinnalla. Verrattuna neljäntoista vuoden takaiseen Kesäloma Expressiin artistibudjetti on noussut pilviin. Petron mukaan sen vuoksi on jouduttu karsimaan monia ilmaisaktiviteetteja.

Sen sijaan tänä vuonna puistoalueella oli useita paikallisia urheiluseuroja esittelemässä toimintaansa. Edustettuina olivat muun muassa Hämeenlinnan Paukku, Hämeenlinna Huskies ja Linnan Rugby.

Lisäksi tapahtumassa jaettiin ilmaiseksi 1000 vohvelia, 500 makkaraa ja 500 jäätelöä. Roskien keräys oli ulkoistettu yleisölle itselleen: perinteisissä roska-arpajaisissa arvan sai tuomalla maasta löydetyn roskan arpajaiskojulle.

Petrolle on tärkeää, että Kesäloma Exrpress pysyy vuodesta toiseen mahdollisimman samanlaisena, mutta joka kesä mukaan tulee jotain uutta.

– Ensi vuodelle on luvassa isoja suunnitelmia, jos saadaan muutama lanka solmittua yhteen, Petro vihjaa. HÄSA

Uusimmat