Kanta-Häme

Kesämökkien muutos vakituisiksi asunnoiksi helpottuu Hämeenlinnassa

Kesämökkien muutos vakituisiksi asunnoiksi helpottuu.
Ehdotuksessa on nimetty kolme aluetta, joilla vapaa-ajanasunnosta voi tehdä vakituisen ilman poikkeuslupaa. Ne ovat Kalvolan Heinussa, Unosissa ja Rengon Hinkaloisissa. Kuva: Anja Filppula, arkisto

Kaupunginhallitus muokkasi vielä Hämeenlinnan pitkään valmisteltua uutta rakennusjärjestystä kaupunkirakennelautakunnan esityksestä.

Kaupunginvaltuustolle lähtevästä esityksestä poistetaan muutamia rajoituksia vapaa-ajan rakennusten muuttamisessa vakituisiksi asunnoiksi.

Ehdotuksessa on nimetty kolme aluetta, joilla vapaa-ajanasunnosta voi tehdä vakituisen ilman poikkeuslupaa. Ne ovat Kalvolan Heinussa, Unosissa ja Rengon Hinkaloisissa.

Esityksestä poistettiin rajaus, että näillä alueilla muutettavan asuinrakennuksen etäisyyden rantaviivasta tulee olla vähintään 40 m ja rakennusten tulee olla liitettävissä yleiseen vesi- ja viemäriverkostoon.

Lisäksi kaupunginhallitus linjasi, että valmisteilla olevissa rantarakentamisen periaatteissa tulee ottaa huomioon mahdollisuus muuttaa vapaa-ajanasuntoja vakituisiksi. Edellytyksenä on se, että asunto täyttää vakituisen asunnon rakennusmääräykset ja sijaitsee kylämäisessä yhteisössä, jossa on vakinaista asutusta.

 

Rakennusjärjestys tulee vielä valtuuston käsittelyyn.

Sitä on valmisteltu jo kolmen vuoden ajan. Kaupunginhallitus on kertaalleen palauttanut sen uudelleen valmisteluun.

Evästyksenä oli tuolloin, että valmistelussa tulee kiinnittää huomiota mahdollisuuteen muuttaa vapaa-ajan asuntoja vakituisiksi, rantarakentamisen edistämiseen sekä ottaa huomioon uuden maankäyttö- ja rakennuslain voimaantulo ja valtuuston hyväksymä pyöräilyohjelma. HÄSA

 

 

Päivän lehti

20.2.2020