Kanta-Häme

Kesän odotetuin vieras Tanhupallo Forssan torilla - katso video

Skidikarnevaali toi lasten suosikkiesiintyjän Tanhupallon Forssan torille hauskuuttamaan. Myös Karvamadolle kuuluu hyvää nyt, kun se on toipunut flunssasta, ummetuksesta ja punkista.

 

– Arvaa mitä? Forssalaiset lapset saavat ajaa mopoja!

– Eivät saa, Tanhupallon aikuinen ystävä Kati Kaasalainen toteaa ja selventää, että nuoret Forssassa saavat kyllä ajaa mopoautoja.

– Eli Forssan lapset saavat ajaa autoa! Tanhupallo innostuu.

Pikkuinen Tanhupallo esittelee uutta kesälaukkuaan. Se ei ole vesimeloni, vaan omena, hän korostaa.

– Mä aamulla kyllä vähän suutuin, kun äiti ei antanut laittaa balettimekkoa, kun on niin pilvinen ilma.

Muuten Tanhupallolle kuuluu tosi hyvää, koska nyt on kesäloma.

– Me ollaan äidin kanssa opeteltu sellaista rauhoittumisjuttua, kun äiti toivoo, että mä kesällä leikkisin mahdollisimman paljon kalapuikkoa. Tiedäksä mitä se on?

– Se on semmoinen leikki, et pitää maata ihan hiljaa paikoillaan. Vanhemmatkin tarvii välillä omaa aikaa.

 

Tanhupallon rakkaalle lemmikille Karvamadolle kuuluu tosi hyvää, mutta sillä on ollut aika ”tramaattinen” kevät.

– Se tippui vappuna lätäkköön ja meni ihan luiruksi. Sitten sille tuli flunssa, mutta me annettiin sille tomaattia, niin se parani. Sitten se söi tippaleipää ja sille tuli ummetusta, sitten me vähän urheiltiin ja se meni pois. Sitten siihen tuli punkki!

Karvamato sai punkkipannan, eikä punkkeja ole sittemmin löytynyt. Tanhupallo näyttää, että hänellä on myös oma puhelin, mutta ruutuaikaa siihen vain minuutti. Jos on liikaa puhelimen ääressä, niin pää muuttuu neliöksi.

– Sitten kun laittaa puhelimen pois, niin ensin on tosi tylsää, ihan tyhmää. Sitten kun on ollut tarpeeksi kauan tyhmää, niin yhtäkkiä mielikuvitus lähtee liikkeelle ja voi keksiä kaikkea kivaa!

– Tosi monilla aikuisilla on tosi iso pää, kun ne on koko ajan puhelimessa!

 

Lapset jonottivat sankoin joukoin hakemaan Tanhupallon nimmareita. Hilla ja Milka Koivunen ovat tulleet Raumalta asti mummilaan, ja Olga ja Siiri Viitasaari ovat Humppilasta kotoisin. Mikä Tanhupallossa on heistä niin kivaa?

– Se on söpö, tytöt sanovat.

– Se puhuu höpöjä, Siiri lisää. Tytöistä pienimmän, Hillan mielestä Tanhupallo näytti hienolta.

 

Tanhupallon toi Forssan torille lauantaina Skidikarnevaali, jonka järjesti Mannerheimin Lastensuojeluliiton Forssan paikallisyhdistys.

Yhdistys järjestää tapahtumia ja toimintaa yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa, ja etsii paraikaa uusia aktiivijäseniä.

– Viime vuonna oli ensimmäinen Skidikarnevaali. Silloin esiintyjänä olivat Muumit, kertoo tapahtumavastaava Makreeta Nyström-Tuomola.

Myyntituotoilla järjestetään uusia lasten virkistystapahtumia, kuten Ipanapäivää, lasten muotikirpputoreja, kevätretkiä ja kesäkahvilaa Forssan puistoissa. Kun yhdistys mietti tämän vuoden Skidikarnevaalina esiintyjää, niin Tanhupallo oli varma valinta.

– Onhan hän sellainen todella valloittava, positiivinen tyyppi, joka saa meidät kaikki puolelleen.

Katso video:

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic