Kanta-Häme

Kesänopeudet tulevat maanteille ensi viikolla

Kesäkauden nopeusrajoitukset tulevat voimaan ensi viikolla. Nopeusrajoituksista kertovia liikennemerkkejä vaihdetaan keskiviikkona ja torstaina. Muuttuneet nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkki on vaihdettu.
 
Muutokset koskevat tässä vaiheessa ainakin Kanta-Hämeen, Uudenmaan ja Päijät-Hämeen maakuntia. 
 
Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.
 
Tieosilla, joilla on vaihtuvat nopeusrajoitukset, kesänopeuksia on voitu siirtyä käyttämään valoisaan aikaan hyvissä keliolosuhteissa jo maaliskuun alusta alkaen syksyllä 2013 tehdyn päätöksen mukaisesti.
 
Kantatiellä 53 Tuuloksesta Padasjoen suuntaan jää voimaan 80 km/h kahdelle jaksolle (5,2 ja 6 km). Syynä ensimmäisellä jaksolla on tien kapeus ja toisella jaksolla lisäksi suuri liikenneonnettomuuksien määrä.
 
Tämän lisäksi tieverkolla voi olla tien tai päällysteen huonon kunnon vuoksi tilapäisillä nopeusrajoituspäätöksillä alennettuja tiejaksoja. 
 
Ajokelit tiestöllä saattavat vaihdella vielä paljonkin tienkohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka alennetut nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden syytä tarkkailla kelejä ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaisiksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita merkittävästi.