Kanta-Häme

Kesätöiden metsästys on käynnissä täyttä häkää

Viikko sitten Tavastilassa pidettiin rekrytapahtuma, jossa oli nuorille tarjolla kesätyö- ja opiskelupaikkoja. Viime vuosien tapaan Hämeenlinnan seudulla on tulevaksi suveksi tarjolla noin 1200 kesätyöpaikkaa.
 
– Ei kannata heittää hanskoja tiskiin, jos tapahtuma jäi väliin. Ripeimmät ovat jo hakemuksensa lähettäneet, mattimyöhäiset etsivät töitä vielä huhtikuussa, Mari Pöysti Hämeen työ- ja elinkeinotoimistosta kertoo.
 
Helmikuu on vilkkainta hakuaikaa. Käytännössä nyt olisi otollinen hetki viilata ansioluettelo ja kesätyöhakemus sekä lähettää ne eteenpäin suoraan työnantajille.  
 
– Eniten kesätöitä löytyy kaupungilta ja isoista yrityksistä. Hautausmaat, Ruukki ja Nestle ovat yleisimmät, joihin nuoret hakevat. Myös asiakaspalvelu- ja myymälätöitä on rutkasti tarjolla. Hoiva-alalla on tarvetta myös vanhuksille seuraa pitävistä apulaisista.

Tarjonta on monipuolista

Pöystin mukaan kesätöitä ei ole vielä menetetty, vaikkei vielä olisikaan suveksi töitä hakenut. Paikat kuitenkin hupenevat koko ajan, vaikka osa yrityksistä herää hakemaan kesätyöläisiä vasta maalis-huhtikuussa.
 
– Esimerkiksi jäätelökioskeille on tavallisesti haettu kesätyöläisiä kevään korvilla. Puskaradio on hyvä tapa etsiä töitä, ja sukulaiskontaktit kannattaa aina hyödyntää.
 
Pöystin mukaan väite, että nuorille kelpaisi vain siisti sisätyö, on perätön. 
 
– Mielestäni nuoret eivät ole nirsoja, kuten monesti luullaan. He haluavat töihin tienaamaan omaa rahaa. Piste.
 
Kesätyön ei välttämättä tarvitse olla nurmikonleikkuuta, vaikka se aurinkoisena päivänä mukavaa puuhaa onkin. Esimerkiksi Marli Juissi hakee kesäsomettajia.
 
– On hauskaa huomata, kuin paljon sosiaalista mediaa voi hyödyntää kesätöissä. Se on pirteää vaihtelua työtarjonnassa.
 
Pöysti kuitenkin muistuttaa, ettei kesätöitä kärky pelkästään nuoret.
 
– Joka kesä Hämeenlinnan seudulla työskentelee myös aikuisia ja ulkopaikkakuntalaisia. 

Päivän lehti

5.6.2020