Kanta-Häme

Kesätyöntekijöiden määrä vähenee hämäläisyrityksissä

Hämäläiset yritykset palkkaavat viimevuotista vähemmän kesätyöntekijöitä. Tämä selviää Hämeen kauppakamarin kyselystä jäsenyrityksille.

– Jäsenyritystemme tarjoamat kesätyöpaikat ovat pudonneet 200 viime vuodesta, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio.

Viidennes vastaajista kertoi taloussuhdanteen vaikuttavan melko tai todella paljon kesätyöntekijöiden määrään. Kaksi kolmasosaa palkkaa yhtä paljon väkeä kuin viime vuonna. 13 prosenttia palkkaa kesätyöntekijöitä vähemmän kuin vuosi sitten. Vastanneista yrityksistä 15 prosenttia ei ole vielä tehnyt päätöstä palkkaamisesta.

Kesätyöntekijöiden määrä vähenee palvelujen ja kaupan alalla. Rakennuksille ja teollisuuteen palkataan viimevuotista enemmän kesäväkeä.

Kesätyöntekijöiden palkkaaminen vähenee erityisesti Hämeenlinnan ja Forssan seuduilla. Hämeenlinnan seudulla 6 prosenttia ja Forssan seudulla 5 prosenttia kasvattaa määrää.

– Viime vuonna näkymät olivat huomattavasti paremmat Forssan ja Hämeenlinnan seudulla, Aaltio sanoo.

Kolmannes vastaajista kertoo palkkakustannusten ja joka kymmenes byrokratian rajoittavan kesätyöntekijöiden palkkaamista. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic