Kanta-Häme

Kesäyliopistolla uudet opetustilat Verkatehtaalla

Hämeen kesäyliopisto on saanut käyttöönsä uudet tilat Verkatehtaalta. Radiotalon viidennen kerroksen tiloissa on kolme reilun kokoista luokkahuonetta nykyaikaisella opetusteknologialla.

Hämeen kesäyliopistossa on lukuvuonna 2014 tarjolla kaikkiaan yli 200 kurssia. Uudessa ohjelmassa on avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, yleissivistävää koulutusta sekä harrastekursseja. Työttömien ja ikääntyvien on mahdollisuus saada opintojensa tueksi opintoseteliavustuksia.

Pienen tauon jälkeen Hämeenlinnassa alkaa kesällä jälleen Tampereen yliopiston kasvatustieteen perusopinnot. Kaikille avoimia yliopisto-opintoja voi suorittaa myös tutkintoa varten. Yleissivistävään koulutukseen kuuluu mm. voimauttavan valokuvan perusteet, joita opettaa Miina Savolainen. Hämeen kirjoittajakoulun ohjelma on entisestään laajentunut. Luovan kirjoittamisen kursseja ja työpajoja järjestetään Suomessa ja Kreikassa.

Perheen korkeakoulussa voi lähteä luennoille ja retkille koko perheen kanssa. Suosittuja ikääntyvien yliopiston luentoja on tarjolla Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja Riihimäen kansalaisopistossa.

Kesäyliopiston koulutusohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www. hameenkesayliopisto.fi. Kursseille ilmoittautuminen onnistuu verkkolomakkeella. Uutta koulutusesitettä on mm. kirjastoissa ja kirjakaupoissa.

Viime vuonna kesäyliopistossa oli 4170 opiskelijaa ja opetusta annettiin 5500 tuntia. (HäSa)

Nettiosoite korjattu 10.3.2014