Kanta-Häme

Kesäyliopistoon voi saada opintosetelin

Hämeen kesäyliopiston koulutusohjelma vuodelle 2013 on ilmestynyt.

Kesälukukaudella avoimen yliopiston tarjonnassa on erityisesti kieli- ja viestintäopintoja. Uutta ovat mm. psykologian, uskontotieteen, markkinoinnin, kulttuurituotannon, stressilääketieteen ja journalistiikan opinnot. Tarjontaa on seitsemästä eri yliopistosta kolmella paikkakunnalla: Hämeenlinnassa, Forssassa ja Riihimäellä. Itä-Suomen yliopiston tarjoamista oikeustieteen opinnoista on mahdollista lukea itsensä hallintotieteiden kandidaatiksi.

Ohjelmassa on myös runsaasti eri alojen täydennyskoulutusta ja yleissivistävää koulutusta esimerkiksi johtajuudesta, matematiikkavaikeuksien tunnistamisesta, työhyvinvoinnista, mielenterveydestä, sanoittamisesta ja sukututkimuksesta.

Lapsille kuusi luentoa

Lasten korkeakoulussa on keväällä kolme luentoa ja kesätauon jälkeen uudet kolme luentoa syksyllä. Myös Ikääntyneiden yliopiston luennot jatkuvat sekä Hämeenlinnassa että Riihimäellä. Kevään ja kesän aikana on mahdollisuus osallistua koko perheelle sopiville retkille ja luennoille Vanajaveden reitti tutuksi – luentosarjassa.

 Opiskelua voi rahoittaa myös 50–150 euron opintoseteleillä, joita kesäyliopisto myöntää hakemuksesta opintomaksujen korvaamiseen tai alentamiseen maahanmuuttajille, työttömille, eläkkeellä oleville, ikääntyneille, alhaisen pohjakoulutuksen omaaville sekä opintonsa keskeyttäneille.

 Tämän vuoden koulutusohjelmassa on yli 200 lähiopetuskurssia. Viime vuonna Hämeen kesäyliopistossa oli 4295 opiskelijaa. Opetusta annettiin yli 5000 tuntia. Uusi koulutusohjelma on jaossa kesäyliopiston internet-sivuilla, kirjastoissa ja kirjakaupoissa. (HäSa)