Kanta-Häme Hämeenlinna

Keskiaikafestivaali järjestetään myös tänä vuonna, koronarajoitukset aiheuttavat muutoksia alueella

Tapahtumaa on valmisteltu tavalliseen tapaan, mutta samalla on seurattu koronalinjauksia. Mukaan on jo ilmoittautunut ennätysmäärä kauppiaita.
Hämeenlinnan keskiaikafestivaali on päätettyy järjestää tänä vuonnakin. Koronaan liittyvät rajoitukset aiheuttavat muutoksia muun muassa alueen rakentumiseen sekä sisään -ja uloskäynteihin. Arkistokuva Tomi Vesaharju

Hämeen Keskiaikatapahtumat on päättänyt toteuttaa perinteisen festivaalinsa Linnanpuistossa ”pitkien pohdintojen ja tarkan harkinnan jälkeen”. Keskiaikafestivaali eli entinen Keskiaikamarkkinat järjestetään nyt 21. kerran. Ajankohta on 12.–16. elokuuta.

– Olemme koko tämän vuoden vieneet järjestelyjä systemaattisesti eteenpäin. Samanaikaisesti olemme kuitenkin seuranneet valtiovallan linjauksia suosituksista ja rajoituksista, kertoo festivaalijohtaja Ville Ketonen tapahtuman tiedotteessa.

– Näitä ohjeita noudattaen uskallamme festivaalin toteuttaa, ja ehdottomasti myös me toteutamme tapahtuman turvallisuus ja terveys edellä, Ketonen sanoo.

Rajoitukset aiheuttavat muutoksia järjestelyihin

Keskiaikatapahtumat oy:n hallituksen puheenjohtaja Mervi Käki kertoo, että koronan aiheuttamat rajoitukset aiheuttavat muutoksia festivaalialueen järjestelyihin, kuten sisään- ja uloskäynteihin sekä taverna-alueen kokoon.

– Ja reagoimme uudelleen, jos uusia rajoituksia tulee, Käki sanoo.

Festivaali on kiinnostanut markkinakauppiaita ja tapahtumaan on ilmoittautunut jo ennätysmäärä eli noin 120 kauppiasta.

– Olen tosi iloinen tuosta kauppiasmäärästä. Sen sijaan kävijämäärää onkin sitten jo vaikeampi ennustaa, Mervi Käki sanoo.

Viime vuonna tapahtuma kokosi 28 500 kävijää.

Ohjelmassa tuttuja elementtejä

Myös festivaalin monipuolinen ohjelma on jo lähes saatu kasaan. Ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille.

Päiväsaikaan ohjelma painottuu nuoremmille, mutta illalla aina keskiyöhön asti aikuisille. Tämän vuoden teema Magia ja Myytit näkyy niin markkinatorilla kuin ohjelmassakin.

– Joidenkin ulkomaalaisten esiintyjien osalta saapuminen on vielä epävarmaa matkustusrajoitusten vuoksi. Peruuntumisten varalle meillä on valmiina korvaavia artisteja. Tänäkin vuonna ohjelmassa on mittelöitä, hevosturnajaisia, tuliturnajaisia, monenlaisia työnäytöksiä puistossa ja niin aateliston kuin rahvaankin pidot vanhassa linnassa, Ville Ketonen kertoo.

Päivän lehti

3.7.2020