Kanta-Häme

Keskiaikamarkkinat siirtyvät yhtiöaikaan

Hämeen keskiaikamarkkinoiden järjestäminen siirtyy uudelle yhtiölle. Hämeenlinnan Keskiaikayhdistys on perustanut Hämeen keskiaikatapahtumat -nimisen osakeyhtiön, jonka se omistaa kokonaan.

– Olemme miettineet, miten voimme säilyttää yhdistyksen yleishyödyllisenä. Keskiaikamarkkinoiden järjestäminen on ollut suurta toimintaa, mutta se ei ole ollut tuottavaa, sanoo Hämeenlinnan Keskiaikayhdistyksen puheenjohtaja Katleena Kortesuo.

Osakeyhtiön nimissä Hämeen keskiaikamarkkinat muuttuvat arvionlisävelvolliseksi toiminnaksi. Yhdistykselle markkinoiden vuotuinen liikevaihto on ollut noin 200 000 euroa.

– Tavoitteena on kasvattaa keskiaikamarkkinat entistä isommaksi tapahtumaksi. Siten markkinoistamme tulee myös arvonlisäverovelvollinen, Kortesuo sanoo.

Hämeenlinnan Keskiaikayhdistys säilytetään aatteellisen yhdistyksenä, jonka toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja talkootyöhön.

Keskiaikayhdistyksen hallituksen jäsen Hanna Heikkilä on nimetty osakeyhtiön toimitusjohtajaksi. Kortesuo kertoo, että yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanni Hallavaara hoitaa edelleen keskiaikamarkkinoiden järjestelyjä.

Keskiaikayhdistys on järjestänyt vuodesta 2000 alkaen Hämeen keskiaikamarkkinat Hämeen linnan alueella. Tapahtumaan on pääsymaksu. häsa

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic