Kanta-Häme

Keskiajalle matkasi noin 21 000 kävijää

Viime viikonloppuna järjestetyillä Hämeen keskiaikamarkkinoilla kävi kolmen päivän aikana noin 21 000 kävijää.

Toiminnanjohtaja Sanni Hallavaaran mukaan kävijämäärä ylitti jopa järjestäjien tavoitteet.

– Olimme hieman säästä riippuen asettaneet tavoitteeksi noin 18 000 – 20 000 kävijää, ja sen yli mentiin. Vilkkain päivä oli lauantai, jolloin alueella kävi yli 10 000 kävijää, Hallanvaara kertoo.

Perjantaina päivällä tapahtuma-alueen portit olivat avoinna ilman pääsymaksua. Silloin paikalla kävi noin 5000 kävijää.

Konsepti toimii

Tämän vuoden keskiaikamarkkinat olivat jo kuudennettoista ja tapahtuman muoto ja mitta ovat toiminnanjohtaja Sanni Hallanvaaran mukaan löytäneet toimivan mallinsa, jota ei suuremmin tulla muuttelemaan.

Hallanvaaran mukaan iso kiitos menestyksestä kuuluu yleisön lisäksi niille 150 kauppiaalle, jotka saapuivat Linnanpuistoon Suomesta ja eri puolilta Eurooppaa.

Erilaisia keskiaika- ja historiatapahtumia järjestetään runsain mitoin eri puolilla Suomea ja Eurooppaa. Osa kauppiaista kiertää koko kesän tapahtumasta toiseen.

– Muita tapahtumia ei ole koettu niinkään kilpailijoiksi, vaan niistä on käyty hakemassa mallia ja samalla tietysti markkinoitu tätä meidän omaa tapahtumaamme. Esimerkiksi Turun keskiaikatapahtumassa keskikesällä me olemme mukana omalla osastolla ja pukuvuokraamolla, Sanni Hallanvaara sanoo.

Vaikka lomakausi Suomessa onkin lopullaan, ei keskiaikaharrastusta vielä panna talviteloille.

– Me olimme pitkään kesän viimeinen alan tapahtuma, mutta tänä vuonna Savonlinnan Olavinlinnalla järjestetään heidän ensimmäinen keskiaikatapahtumansa elokuun lopulla.

Hämeen keskiaikamatkkinoiden viimeisetkin rakennelmat puretaan ja kuljetetaan pois Linnanpuistosta tiistaipäivän kuluessa. (Häsa)

Menot