fbpx
Kanta-Häme

Keskisen tuomio ei vaikuta Wanajaan

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi tapahtumapromoottori Kalle Keskisen ehdottomaan vankeusrangaistukseen tiistaina.

Keskinen sai tuomion kaikista kahdeksasta syytekohdasta, joista syyttäjä lopulta vaati tuomiota. Joukossa oli muun muassa kaksi törkeää kirjanpitorikosta sekä kaksi törkeää velallisen epärehellisyyttä. Tuomiosta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Ilkka.

Keskinen tuomittiin kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi Keskinen asetettiin liiketoimintakieltoon, joka päättyy vuoden 2020 alussa.

Kaikkiaan korvauksia, oikeudenkäyntikuluja ja valtiolle rikoksen tuottamaa hyötyä Keskinen joutuu maksamaan yli 410 000 euroa.

Kanta-Hämeessä Keskinen on tullut tunnetuksi muun muassa Wanaja- sekä Riihimäki Rock -festivaalien promoottorina. Festivaaleista vastaa Loud N’ Live Promotions Oy, joka on aiemmin ollut Keskisen johtama ja omistama yhtiö.

Hän kuitenkin siirtyi yrityksen johdosta syrjään toukokuussa, kun Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi hänet oikeusprosessin takia väliaikaiseen liiketoimintakieltoon. Nykyisin Loud N’ Live -yhtiön toimitusjohtajana sekä hallituksen jäsenenä toimii Taina Sirola.

Loud N’ Live -yhtiön vastaavan tuottajan Arde Jokisen mukaan Keskisen tuomio ei tule vaikuttamaan Wanaja-Festivaaliin tai Riihimäki Rockiin. Hänen mukaansa festivaalit järjestetään ensi kesänä tavanomaiseen tapaan.

– Nämä ovat Kallen henkilökohtaisia asioita, Jokinen toteaa.

Kalle Keskinen toteaa sähköpostiviestissään Hämeen Sanomille, että hän ei ole tahallaan tehnyt mitään rikollista eikä hän ole saanut mitään henkilökohtaista taloudellista tai muuta hyötyä.

Hänen mukaansa tuomiota on mahdotonta hyväksyä sellaisenaan.

– Tuomio on suuri pettymys minulle. Tuomiosta tullaan valittamaan hovioikeuteen, Keskinen toteaa viestissään.

Hän jatkaa yhtiönsä pääpromoottorina siihen asti, kunnes tuomio on lainvoimainen. Osakkaana hän ei saa liiketoimintakiellon takia toimia.

Tuomiot koskevat pääsääntöisesti Keskisen omistamien yhtiöiden toimintaa vuosina 2009–2013. Kaikkiaan epäiltynä on ollut ainoastaan Keskinen, mutta asianomistajia on ollut yli 100, joiden joukossa Hämeenlinnan kaupunkikin on pienellä, 31 euron saatavalla.

Suurilta osin tuomiot liittyvät Keskisen yhtiöiden, kuten konkurssiin menneen Speedway Promotion & Agency Oy:n sekä Loud N’ Live Promotion Oy:n, kirjanpitoon.

Syytekirjelmän mukaan Keskinen on muun muassa luovuttanut maksukyvyttömästä yrityksestä varoja itselleen tai toiselle yhtiölle, laiminlyönyt yhtiön tulojen ilmoittamista verohallinnolle ja jättänyt ennakonpidätyksiä tekemättä.

Aiemmin Keskinen on todennut Hämeen Sanomille, että hän uskoi asioiden olleen kunnossa. Syyttäjän mukaan toimitusjohtaja kuitenkin vastaa viime kädessä yhtiön kirjanpidosta, vaikka sen laatisikin joku muu. HäSa

Menot