Kanta-Häme

Kesko osti Laakkoselta kaikki Volkswagen-autot

Laakkosen Hämeenlinnan liiketoiminta siirtyy kokonaan Keskolle. Toiminta jatkuu entisissä tiloissa.
Laakkosen Hämeenlinnan myymälä siirtyy Keskolle.

Keskon K Caara on ostanut Laakkonen-konsernin Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoiminnot. Laakkonen on merkittävä Volkswagen-konsernin autojen kauppias noin 259 miljoonan euron liikevaihdolla.

Kaupan mukana myös Laakkosen koko Hämeenlinnan liiketoiminta siirtyy Keskolle. Laakkonen myy Hämeenlinnassa juuri Volkswageneja, Audeja ja Seateja.

Keskon tytäryhtiö K Caara jää vuokralle Laakkosen nykyisiin autokauppakiinteistöihin. Laakkoselta ostetuista liiketoiminnoista siirtyy Keskon palvelukseen noin 470 työntekijää.

 

Keskon tytäryhtiö K-auto on myös Volkswagen-, Audi- ja Seat-henkilöautojen sekä Volkswagenin hyötyautojen maahantuoja Suomessa. Kesko on Seta-autojen maahantuoja myös Virossa ja Latviassa.

Kesko on muillakin yrityskaupoilla kasvattanut Volkswagen-konsernin henkilöautojen vähittäismyyntiä. Laakkosen liiketoiminnan ostaminen vaatii kilpailuviranomaisten luvan. Osapuolet ennakoivat pääsevänsä tekemään kaupan kuluvan vuoden loppupuolella.

Kesko ja Laakkonen eivät julkista kauppahintaa. Laakkoselle jäi myydystä liiketoiminnasta viime vuonna liikevoittoa 5,4 miljoonaa euroa. HÄSA

Päivän lehti

16.2.2020