Kanta-Häme

Kesko selvittää yllärikonvehtien sisältöä

Pirkka-tuotteista vastaava Keskon päivittäistavarakauppa selvittää edelleen belgialaisen valmistajan kanssa, miksi Pirkan tummien suklaakonvehtien sisältä löytyneissä toisissa konvehdeissa oli cointreau-teksti, joka viittaa esimerkiksi ranskalaiseen liköörimerkkiin.

Keskon koekeittiöllä on tiistaina tutkittu ensimmäisestä tuotantoerästä tullutta näytettä, jossa on havaittu, että valumuotissa on käytetty cointreau-kuviointia.

Tästä huolimatta Keskon mukaan suklaat on kokonaan tehty Belgiassa, vaikka vastaavaa kuviota ja mallia on käytetty myös muiden valmistajien konvehdeissa.

– Koska tässä on kyseessä täytekonvehti, jonka pinnalle halutaan ripotella vielä suolakiteitä, on normaalia, että konvehti rakentuu useammasta eri osasta, Keskosta kerrotaan.

Hämmennys suklaiden sisällöstä alkoi, kun Pirkan tummia karamelli-merisuola -konvehteja ostanut asiakas oli sunnuntaina ihmettelyt Pirkan Facebook-sivulla suklaiden sisältä löytynyttä toista konvehtia. Kuluttajaa myös ihmetytti, kun vastaavalla logolla ja tekstillä olleiden konvehtien kuvia löytyi muiden valmistajien sivuilta. Yhteensä asiakas oli raaputtanut auki neljä suklaakonvehtia.

Lännen Media uutisoi tapauksesta maanantaina. Vielä tuolloin Keskon päivittäistavarakaupasta ei tiedetty, miksi valumuottina on käytetty cointreau-kuviointia.

Kesko aikoo yhä selvittää tavarantoimittajan kanssa, miksi tuotteessa ei ole käytetty tasaista valumuottia. Keskon päivittäistavarakaupasta kerrotaan, että valumuotilla ei ole vaikutuksia tuotteen laatuun.