Kanta-Häme

Keskussairaala havittelee lisätilaa

 

Sairaanhoitopiiri patistaa kaupunkia kaavoittamaan lisää rakennusoikeutta keskussairaalan mäelle.

Alun perin sairaanhoitopiirin hallitus esitti kaupungille jo vuonna 2009, että 1970-luvulla laadittua kaavaa olisi tarpeen uudistaa.

Sen jälkeen asiassa ei kuitenkaan ole tapahtunut mitään.

Nyt hallitus uudistaa esityksensä kaupungille ja pyytää sitä välittömästi ryhtymään toimiin rakennusoikeuden nostamiseksi.

Tontilla on rakennusoikeutta 80000 kerrosneliömetriä. Siitä on käyttämättä nyt vajaat 6600 kerrosneliötä.

Iso remontti tulossa

Sairaanhoitopiirin johtaja Jarmo Väänänen sanoo, ettei tiedossa ole mitään tiettyä hanketta, jolle juuri nyt tarvittaisiin lisätilaa.

– Mutta jos vuosikymmenen lopulla todennäköisesti on aika peruskorjata ”uudet” 40-vuotiaat rakennuksemme, tarvitaan väistötilaa. Sitäkin silmällä pitäen kaavanmuutos on tarpeellinen.

Hän muistuttaa, että samalla kaupunki voi tarkastella, onko sillä tarvetta kaavoittaa sairaalan tuntumaan jotain muutakin kuin sairaalarakentamista.

– Keskussairaala on vuosien varrella tullut asutuksen ympäröimäksi, mutta sairaanhoitopiirillä ei tässä ole muuta intressiä kuin saada lisää rakennusoikeutta sairaalarakennuksille.

Aiemmin sairaanhoitopiirin hallitus on perustellut hanketta sillä, että on tärkeää keskittää ainakin osa tulevaisuudessa sosiaali- ja terveydenhuollolle rakennettavista tiloista keskussairaalan yhteyteen tai lähettyville.

Asian kiirehtimistä perustellaan sillä, että kaavaprosessit ovat yleensä pitkiä. Ainakaan tämän vuoden kaavoitushankkeissa keskussairaalan kaavamuutos ei ole mukana.

Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee asiaa tänään. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020