Kanta-Häme

Keskussairaalan tehyläiset tukityötaistelussa – Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voimassa

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana järjestöjen jäsenet tekevät töitä normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, jolloin ylityötä ei tehdä eikä vuoroja muuteta. Arkistokuva Esko Tuovinen

Tehyn ja SuPerin jäsenet Kanta-Hämeen keskussairaalalla osallistuvat ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon osana tukityötaistelua.

Ammattiliitot Tehy, SuPer ja ERTO julistivat 10. kesäkuuta ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sosiaalipalvelualalle vauhdittaakseen yksityiselle puolelle neuvoteltavaa sote-alan ja varhaiskasvatuksen työehtosopimusta.

Kieltoa on laajennettu nyt kolmesti.

Tehyn ja SuPerin työsuhteiset jäsenet Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut kuntayhtymän terveyspalveluissa tukevat neuvottelujen vauhdittamista osallistumalla ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon.

Kanta-Hämeen pienissä yksiköissä voi tulla vaikeuksia

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin pienissä yksiköissä voi esiintyä vaikeuksia hoidon järjestämisessä ylityökiellon takia, mutta alkuviikosta ongelmia ei vielä ollut ilmennyt, kertoo johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Varapääluottamusmies Oili Aumon mukaan työtaistelutoimet eivät vaikuta työhön tai koronan aiheuttamien hoitojonojen purkuun.

–Ei pitäisi olla vaikutusta, koska kaikki ennalta suunnitellut työvuorot tehdään.

Kielto on päättymässä tiistaina 30.6. HÄSA

 

Lue lisää: Hoitohenkilökunta pääsee sittenkin kunnon kesälomille: ”Tässä on ollut raskas kevät takana”

Päivän lehti

7.7.2020