Kanta-Häme

Keskustalon jouluvuokraus onnistui jopa yli odotusten

Keskustalon tyhjät liiketilat on saatu vuokrattua lähes loppuun väliaikaisille pop up -kauppiaille. Torstaina oli enää yksi sadan neliön liikehuoneisto vailla loppuvuoden vuokralaisia. Siinä olisi jaettavaa vaikka kahdelle.

– Tilat ja samalla toiveet ovat täyttyneet yli odotusten, iloitsee idean isä, yrityspalvelujohtaja Ari Räsänen Kehittämiskeskus oy Hämeestä.

Räsäsen mielestä popup -tyyppiselle yrittämiselle on tilausta kaupungin keskustassa ja vastaavan tyyppisiä tempauksia järjestetään jatkossakin.

Kun yrittäjät ovat lähteneet mukaan, on Ari Räsäsen mukaan seuraavaksi kaupunkilaisten vuoro löytää tiensä Keskustaloon kaupantekoon. Osa kaupoista on jo auki.

Ensimmäisten joukossa

Ensimmäisten joukossa on lahjatavaraa ja muun muassa koruja myyvän P&P Luxuries -liikkeensä avannut Päivi Helenius.

– Luin Hämeen Sanomista, että liiketilaa on vuokrattavissa edulliseen hintaan ja otin yhteyttä Hagemeierin Sariin Kaupunkikeskustayhdistykseen. Hän neuvoi eteenpäin. Siitä se lähti, sanoo Päivi Helenius, jonka lisäksi liikkeessä työskentelee Paula Helenius.

– Odottelemme, että muutkin avaavat, niin ehkä sitten ihmiset tulevat kaupantekoon.

Heleniusten naapurissa pop up -galleriassaan omaa tuotantoaan olevia tauluja, postikortteja ja kirjoja myy Ulla Kauhanen.

Naapurukset odottavat molemmat mielenkiinnolla tempauksen tuloksia.

Toistaiseksi asiakkaat ovat käyneet lähinnä vain näyteikkunaostoksilla.

Vielä on yrittäjien mukaan liian aikaista pohtia tilojen vuokraamista pidemmäksi ajaksi, mutta molemmilla on kiinnostusta ainakin periaatteessa. Kumpaisellakaan ei ole aikaisemmin ollut vakituista liiketilaa.

– Kohtuullinen vuokra voisi houkutella, sanoo Päivi Helenius.

Isännöinti Kuvajan Jarmo Halonen sanoo, että vielä ei ole aloitettu neuvotteluja vuokrasopimusten jatkamisesta.

– Odotellaan ensin kokemuksia.

Kehken Ari Räsänen toivoo, että yritysten jatkokynnystä madallettaisiin pitämällä vuokrataso mahdollisimman kohtuullisena.

Paikallista taidetta tarjolla

Ulla Kauhanen on miettinyt, onko taidegallerialla tilausta Hämeenlinnassa. Hänen töitään on ollut viimeksi näytteillä ja myynnissä Helsingissä. Taiteilijalta on usein kyselty, milloin hänen töitään pääsee katsomaan ja ostamaan kotikaupungissa – Kauhasen asuinpaikka on tosin virallisesti Hattula.

– Täällä niitä nyt on, sanoo Ulla Kauhanen ja lupaa tuoda Helsingistä purettavasta näyttelystä vielä lisää viitisenkymmentä työtä ennestään esillä olevien lisäksi.

Keskustalon muut kauppiaat ovat toivottaneet Ulla Kauhasen mukaan uudet yrittäjät tervetulleiksi.

– Vielä kun asiakkaat löytäisivät tänne. (HäSa)

 

Päivän lehti

8.4.2020