Kanta-Häme

Keskustalosta halutaan joulumaa

Hämeenlinnan keskustassa kokeillaan uudenlaista mahdollisuutta joulukauppaan. Keskustalo tarjoaa tyhjiä liiketilojaan loppuvuodeksi vuokralle joulumyyntiä harjoittaville yrittäjille pop up -henkeen.

– Haluamme vauhdittaa keskustalon paluuta keskeiseksi kauppapaikaksi. Sijaintihan on aivan loistava ja ajankohta tällaiseen kampanjaan mitä parhain, sanoo kaupunkikeskustayhdistyksen markkinointitiimin puheenjohtaja Kaarlo Purhonen.

Hän kertoo, että kaupungin vanhimmasta kauppakeskuksesta halutaan tehdä joulumaa, jonne ovat tervetulleita toki muutkin kuin vain joulumyyntiin erikoistuneet kauppiaat.

Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier lisää, että tässä olisi hyvä mahdollisuus myös yritystoiminnan aloittamista harkitseville.

– Parin kuukauden ajan olisi helppo kokeilla, ettei se yrittäminen niin vaikeaa olekaan. Tiedä vaikka joku innostuisi jäämään tiloihin pysyvämminkin, Hagemeier vihjaa.

Vapaana 12 huoneistoa

Keskustalossa on tällä hetkellä vapaana peräti 12 huoneistoa. Ne tyhjenivät kiinteistön remontin aikana, eivätkä kauppiaat ole palanneet uudistuneisiin tiloihin.

Keskikaupunkiyhdistys haluaa pitää koko keskustan vireänä ja onkin tyytyväinen, että Keskustalon kiinteistön omistajat tarttuivat ideaan joulumyynnistä. Keskustalo tarjoaa juuri remontoituja tilojaan yrittäjille huomattavasti normaalia alhaisemmalla hinnalla. Neliöhinta 20–120 neliön liikehuoneistoissa on 5–7 euroa.

– Tähän hintaan ei keskustasta liiketiloja muualta saa, Purhonen lupaa.

Vapaiden huoneistojen lisäksi kauppapihan keskelle mahtuu kaksi Reskan joulumökkikujalta ylijäävää myyntikojua. Myös torilla ollut yhdistysten myyntiteltta muuttaa täksi jouluksi sisätiloihin Keskustalon suurimpaan huoneistoon.

Kehke tukee

Hanketta tukee Kehittämiskeskus Oy Häme, joka tekee parhaillaan koko Hämeenlinnaa koskevaa kaupallista selvitystä.

– Selvitämme, mitä palveluita meiltä puuttuu. Joka tapauksessa uudet kaupalliset avaukset keskustassa ovat tärkeitä. Pop up -kauppapaikka luo lisää yrittäjiä ja positiivista virettä keskustaan, yrityspalvelujohtaja Ari Räsänen uskoo. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic