Kanta-Häme

Keskustan hotelli sai rakennusluvan

Kiinteistö Oy Uusi Skogsterille on myönnetty rakennuslupa hotellin rakentamiseen Hämeenlinnan keskustaan Rauhankadulle.

Rakennuslupa julkistettiin tiistaina, ja siitä on kahden viikon valitusoikeus.

Kiinteistöosakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Karoliina Mäki-Kuutin mukaan rakennustöiden alkamisajankohdasta ei ole vielä mitään tietoa.

– Hakemuksen jättämisestä on niin kauan, että nyt pitää toden teolla tarkastella mikä on hotellin todellinen tarve ja kysyntä tällä hetkellä. Hakkua ei siis lyödä heti maahan.

Skogsterin ja ravintola Piparkakkutalon taakse sijaitsevalle, tällä hetkellä parkkipaikkana toimivalle tontille on suunniteltu kuusikerroksista hotellia jo vuodesta 2010 lähtien.

Hotelli sai kaupungilta poikkeamisluvan viime keväänä. Poikkeamislupaa haettiin, koska rakennuksen räystäskorkeus ylitti kaavan salliman enimmäiskorkeuden.

Rakennuslupa on lainvoimainen valitusoikeuden umpeuduttua. Tämän jälkeen yhtiöllä on kolme vuotta aikaa aloittaa hotellin rakentaminen. Lupaan voi hakea kahden vuoden jatkoaikaa.

Luvan käsittelyaika oli Hämeenlinnassa poikkeuksellisen – mahdollisesti jopa historiallisen – pitkä, kertoo kaupungin rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malviala.

– Vaikka rakentaminen on yleisesti hiipunut, niin on hienoa, että meillä on tällainenkin positiivisen pöhinän hanke, Malviala iloitsee.

Kiinteistö Oy Uusi Skogster on perheyhtiö, jonka omistajat ovat mukana myös Piparkakkutaloa, Albertin Kellaria, Hotelli Emiliaa ja Skogster-ravintolaa pitävässä Hämeenlinnan Tawastia Groupissa. (HäSa)